Musí se pospojit nosná konstrukce pro svítidlo?

<< < (3/4) > >>

Franta Puklický:
Je to taková obrovská průjezná a zároveň skladovací/překládací hala. AD5 je tam pouze při mytí podlahy, protože se používá samosběrných vozidel - uvažuje asi tak 2x do roka....

Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Franta Puklický  08.12.2015, 19:16

Je to taková obrovská průjezná a zároveň skladovací/překládací hala. AD5 je tam pouze při mytí podlahy, protože se používá samosběrných vozidel - uvažuje asi tak 2x do roka....

Potom vliv AD5 není v celém objektu, ale měla by být nastavena oplachová pásma. Nepředpiládám, že ta vapka stříká až na svítidla.
Tzn, že svítidla budou s největší pravděpodobnos tí v prostředí "normálním",  čili doplňující pospojení není nutné.
Ale bertu můj názor jen jako pohled laika, vše vám zodpoví projektová dokumentace, která jistě existuje a právě do ní nakukujete ;)

Maroš Klein:
Niekedy z nevinnej otázky na jednoduché pospájanie vznikne požiadavka na ďalšie závažnejšie riešenia.
Napríklad:  hala + izolovaná kovová konštrukcia od armatúry pod strechou = kontrola dostatočnej vzdialenosti "s".

Franta Puklický:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  08.12.2015, 20:09

Potom vliv AD5 není v celém objektu, ale měla by být nastavena oplachová pásma. Nepředpiládám, že ta vapka stříká až na svítidla.

Stříkat na svítidla nebude, ale oplachová pásma stanovena nejsou.....tzn . prostředí AD5 se bere pro celý prostor(i když v poznámce je pouze při mytí),  jinak se uvažuje AD2

Citace: Jiří Novotný- Stryker  08.12.2015, 20:09

Ale bertu můj názor jen jako pohled laika, vše vám zodpoví projektová dokumentace, která jistě existuje a právě do ní nakukujete ;)

Dokumentace existuje, ale jak jsem psal výše, o pospojování ani slovo. A i projektant se přeci může seknout, ne? :-)

Maroš Klein:
Citace: Franta Puklický  08.12.2015, 20:29

Stříkat na svítidla nebude, ale oplachová pásma stanovena nejsou.....tzn . prostředí AD5 se bere pro celý prostor(i když v poznámce je pouze při mytí),  jinak se uvažuje AD2
Dokumentace existuje, ale jak jsem psal výše, o pospojování ani slovo. A i projektant se přeci může seknout, ne? :-)

Pozrite si národnú prílohu pre ochranu v priestoroch s mimoriadnym nebezpečenstvo m vo vašej 4-41. Predpokladám, že tam tiež máte pre AD5 dovolenú ochranu iba malým napätím SELV s AC max 12V a pre AD2 podľa 415.
Vplyv je buď taký, alebo onaký. Ak ich chcete striedať, striedajte si aj ochranu pred zásahom elektrickým prúdom.
Nič lepšie ako zónový protokol pre halu nevymyslíte. Inak si vytvoríte odkazy na nezmysly.
A ochranu pred bleskom si overte dvakrát, raz pre svietidlá, a raz pre nebezpečné prostredie v hale.
U nás je AD5 na úradnú skúšku pred spustením do prevádzky, u vás predpokladám by sa k tomu asi mal vyjadriť aj TIČR.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Odpověď