Je vlastní zapojení sporáku závadou pro případnou reklamaci?

(1/4) > >>

Roman Reinisch:
Mám na mysli situaci, kdy si domů koupím nový sporák (moderní kombinaci, indukční desku). Jsem elektrikář, ale nepracuji jako OSVČ v oboru. V návodu stojí, že zařízení smí připojit pouze kvalifikovaný odborník a připojení musí potvrdit do záručního listu. Tedy nemám razítko, kterým bych připojení posvětil do ZL. Ano, zavolat kolegu v oboru s razítkem lze. Podle všeho ale tedy nic neporušuji a oprávnění pro to mám. Nicméně v případě poruchy a reklamace věřím, že nastane problém v servisu. Pokud se tu již něco obdobného řešilo, tak se omlouvám. Zajímá mě celá situace vlastně spíš z legislativního pohledu.

Maroš Klein:
Dôležitá je platnosť a rozsah osvedčenia. Ak tieto podmienky spĺňate, nevidím dôvod prečo by ste si nemohol záručny list potvrdiť aj sám (meno, dátum, č. osvedčenia, podpis) a zadarmo. :)
Na pečiatku mám taký názor, že vám ju urobia akúkoľvek a kdekoľvek, a je len na vás čo im do zadania nadiktujete. ;)

Jiří Novotný- Stryker:
A elektrikář, byť bez ŽL není kvalifikovaná osoba?
V podmínkách přece není psáno, že toto musí být provedeno dodavatelsky, či nějakou organizací.

František Šohajda:
Citace

Jsem elektrikář, ale nepracuji jako OSVČ v oboru. V návodu stojí, že zařízení smí připojit pouze kvalifikovaný odborník a připojení musí potvrdit do záručního listu.

To myslí asi servisního technika u nich vyškoleného (U firmy co vyrábí,dodává ten daný spotřebič).
Ne nějakého třeba elektrikáře, co dělá elektoinstalac i. Především aby poučil majitele,
jak má s přístrojem manipulovat.
(Jednou jsem se ptal na toto ,u výrobce jiného spotřebiče)

Radek Červený:
Pokud to má výrobce takto uvedeno v návodu, tak to tak bude. Možná bude lepší dotaz směřovat přímo na něj než sem.
Na straně druhé, pokud je požadavek k připojení indukční desky organizací, tak je třeba jej splnit. Elektrokotel také smím sice připojit, ale uvést do provozu jej musí servisní technik.
Praxe i diskuze zde ukázaly, že i na připojení varné desky lze spoustu věcí pokazit. Pokud vám toto pokazí organizace, bývá zpravidla dobrým zvykem, že má odpovědnostní pojištění. Mimochodem vidíte, kdopak ze zákazníků se o toto zajímá? Každý řeší jen cenu, ale už se mě dlouho na pojištění nikdo nezeptal. No to jen na okraj, ono mnohdy pár ušetřených stovek je mnohem méně než likvidace škody.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana