Jak požádat o odhlučnění sloupové trafostanice na vlastní náklady?

<< < (2/3) > >>

Miroslav Brabenec:
Moc  (poklona)  za zprávy a podporu. Mám tedy zavolat na kontakt uvedený na skříni trafostanice, nebo zajít osobně do služebny EONu? Upřímně nevím, kde služebna je ani jak to zjistit.

Dále, myslíte, že by bylo možné si vás nebo někoho jiného zaplatit jako odborného poradce, který by se mnou celou věc řešil? V problematice se neorientuji a obávám se, že mohu být rychle odmítnut na EONu.

Včera jsem trafo kontroloval v noci v době úplného ticha a když stojím u něj, tak opravdu solidně bzučí. Jiná věc je, pokud se  hodnoty hluku měří dva metry od oken obydleného objektu. Tam se možná nakonec do limitu vejdeme, ale jak řikám. Nechci si nechat kazit kolorit klidné vesnice bzučením po celý život.

Osobně bych jako dlouhodobě řešení viděl nikoliv výměnu, ale nějaké nezávislé odhlučnění. Protože situace se může i po výměně logicky opakovat za 5, 10 let, když začne i nové trafo zase bručet.

Díky,
Mirek

IM:
Trafo bručí, kráva bučí, včela bzučí. S tím nic nenaděláte. Pokud nechcete kopírovat Sisyfa.  :D

Miroslav Brabenec:
Citace: Milan Illek  12.11.2015, 11:00

Trafo bručí, kráva bučí, včela bzučí. S tím nic nenaděláte. Pokud nechcete kopírovat Sisyfa.  :D

To je myslím dostatečně vypovídající. Na tuhle odpověď jsem tak nějak čekal. Jenom manželka se nechtěl nechat přesvědčit.

Koupím jiný pozemek. Pokud s tím teda někdo z vás něco za ty peníze co na to mám vyčleněné neudělá  (dance). Chci totiž poslouchat jenom ty krávy a včely. Na transformátor s**u  :P

Tomáš Žabka:
Zkuste zavolat na hygienu a poptat se tam. Musíte mít něco v ruce než půjdete do války s úředníky, případně oslovte někoho kdo provádí odborné měření hluku. Pokud se prokáže nedodržení hygienických norem na hluk energetika s tím bude muset něco udělat.

Jiří_Hrubý:
Citace: Miroslav Brabenec  12.11.2015, 11:08

To je myslím dostatečně vypovídající. Na tuhle odpověď jsem tak nějak čekal. Jenom manželka se nechtěl nechat přesvědčit.

Koupím jiný pozemek. Pokud s tím teda někdo z vás něco za ty peníze co na to mám vyčleněné neudělá  (dance). Chci totiž poslouchat jenom ty krávy a včely. Na transformátor s**u  :P

Asi tak, když vidím ty fotky, celkem chápu, že vám ta trafačka nepasuje do panorama a klidové zóny. Ale pořád nevíme, resp. jste nezjišťoval hodnoty hluku. Ty se totiž měří jen u nových Tr. ve fabrice, ale už se neřeší hlučnost po umístění. Dá se ale předpokládat, že za ochranným pásmem TS bude vše v limitu. Zásah do TS, za účelem omezení hluku, na to vám rozpočet nestačí, ale jsou jedinci, kteří dokážou prudit DS takovým způsobem, že si prosadí téměř cokoli, je to jen o tom mít na to povahu.
Protihluková stěna, nebude-li přírodní, bude narušovat vzhled krajiny taky, navíc neodhlučníte to ze všech stran. Jsou firmy, které se zabývají odhlučněním průmyslových zařízení a jsou schopny dodat řešení na klíč, třeba SAI Atis, ale za jakou cenu by byl požadovaný počin netuším, nemluvě o řešení umístění "zástěny" na cizí (nevím jestli je váš až k TS) pozemek.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana