Jak si legislativně vyložit aktivní hromosvod na letištní hale?
Maroš Klein:
Áno, mám na mysli baviť sa tu, v diskusii.
Je mi jasné, že ESE len tak ľahko neodkráča do minulosti, a zatiaľ má na svojej strane ešte aj minimálnu verejnú antireklamu a štatistiky.
Myslím štatistiky a udalosti, pri ktorých spozornie aspoň každý desiaty laik, ktorý vchádza napríklad v Brne do letiskovej haly.
Len tak narýchlo niekoľko návrhov, ako by sa mohlo ESE trocha prezliecť a menej dráždiť:
- minimálne dva zvody
- izolované zvody (HVI)
- len pre objekty v triede LPS IV
- do výšky 5m
- v prostredí so základnými VV
- len v objektoch so vstupom znalých a poučených osôb
- skúšky bradavice zabezpečí jej výrobca
- pevný termín revízie 1x rok
- každý podlieha schváleniu OPO (TIČR)
- ect....
Malo by toho ale byť primerane. Asi tak, aby zostal a neškodil.
Stále som presvedčený o tom, že priateľa si treba držať blízko a nepriateľa ešte bližšie.
Citace: Pavel Horský 09.11.2015, 11:01
Kolego, já v tomto nevidím vůbec žádný problém.
V první polovině příštího roku se bude na Sázavě konat sraz odborníků elektro Elektrospojka. Jistě bude vítána každá osoba, která nám přijede vysvětlit funkčnost a výhody ESE. A věřte tomu, že pokud by se to té osobě podařilo obhájit, pak zde o nevýhodách ESE již nikdo ani necekne. ;)
To si skôr ešte dám toho roku v Sázave partičku tenisu s p. Dvořákom na kurtoch pri hostinci Za vodou, než by sa medzi vami objavil samovrah od ESE. ;)
Ortodoxní obhajcovia ESE totižto sami veľmi dobre vedia že nefunguje, ale vedia tiež aj to, že dobre zarába.
Jiří Schwarz:
Citace: Maroš Klein 09.11.2015, 13:36
...
- izolované zvody (HVI)
- len pre objekty v triede LPS IV
- do výšky 5m
- v prostredí so základnými VV
...
Jenže v takovém případě na takovém objektu bude "levnější" poctivě udělaná klasika...
Maroš Klein:
Citace: Jan Hájek 09.11.2015, 10:00
...Pokud to nebude skupina složená z 80% z dovozců a prodejců ESE, ale budou v ní lidé s elektrotechnic kým vzděláním a na rozdíl od prvního vydání této , ,normy,, zodpoví, vyvrátí, nebo uznají každou z připomínek, lze výsledek odhadnout velmi jednoznačně.
Taká komisia by bola „nedemokratická“. :(
Ale aj tak so zvedavý. Ak ESE ostane (a to za seba predpokladám), tak si môže povedať „čo ťa nezabije, to ťa posilní“, a máme ju tu zabetónovanú na dlho.
Chcem sa mýliť.
František Šohajda:
Citace
Pokud to nebude skupina složená z 80% z dovozců a prodejců ESE, ale budou v ní lidé s elektrotechnic kým vzděláním a na rozdíl od prvního vydání této , ,normy,, zodpoví, vyvrátí, nebo uznají každou z připomínek, lze výsledek odhadnout velmi jednoznačně.
Co jsem slyšel, tak v zahraničí (Německo a pod...) normy spracovávají a platí firmy, co mají v nich své výrobky??......
Nevím jestli to tak je ve zkutečnosti, pak bych se těm 80% výrobců ve skupinách nedivil?
Zákonitě musí prosadit své věci.... ;)
Maroš Klein:
Citace: Jiří Schwarz 09.11.2015, 13:44
Jenže v takovém případě na takovém objektu bude "levnější" poctivě udělaná klasika...
No, napríklad. Niekde sa oplatí to, niekomu ono. :)
Normálne právo a podmienky na slobodný výber. Čo je zlé, nemusí byť ešte hneď v rozpore so slobodou. Niekde som nedávno zachytil správu o rozhodnutí súdu, že užívanie marihuany je v súlade s právom na slobodný rozvoj osobnosti. U mňa hovadina, ale však ja ešte preto nemusím začať huliť. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana