Jak si legislativně vyložit aktivní hromosvod na letištní hale?
Piszkos Munkak:
Možná jsem něco nepochopil, ale v mém nejblžším okolí je aktivák na supermarketu Albert a kousek vedle na Tescu. Pravda, není to letištní hala, ale lidí se tam pohybuje hodně.
Jiří Schwarz:
Citace: Piszkos Munkak 05.11.2015, 18:22
... aktivák na supermarketu Albert a kousek vedle na Tescu.
...
Aktivní hlavice obsahuje nějaké komponenty, které by mohly vytvořit rezonanční obvod s frekvencí někde mezi 100kHz až 1MHz.
100 kHz má vlnovou délku 3 km, 1MHz má vlnovou délku 300m.
Je celkem známé a logické, že rezonanční obvody se ovlivňují, vyzařování nějakého aktivního i pasivního prvku ovlivní něco jiného vodivého, pokud je to "naladěno" na podobnou frekvenci a je to ve vzdálenosti řádově do jedno až dvojnásobku vlnové délky.
Já jsem asi blbej, ale nevidím ve francouzské ani slovenské normě žádnou informaci pro projektanty jaké vzdálenosti mezi hlavicemi jsou vhodné a jakým se vyhnout.
Ono by se totiž mohlo stát, že ty 2 rezonující hlavice se o blesk "poperou" takovým způsobem, že si "nevybere" a trefí něco mezi hlavicemi :'(
Jakub Hasala:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 05.11.2015, 13:14
Na jednu stránu vám vadí anonymous (např. já), na druhou stranu názor pana Hájka obhajujete, který k tomuto navádí? ...
Pane Novotný, zkuste si to pustit znovu. Uvědomujte si potom následky při takovém nahlášení? Už to vidím, jak scénu z mafiánského filmu: "Done, ten chlap nám šlape na paty, co s ním?" ""Kápo, jako obvykle... přistřihněte mu křidílka."
Když jde o tisícovky, tak budiž, to asi nebude nikdo hrotit. Je-li to ale kšeft s hodně nulama, tak v tom nejede většinou malý soukromník. Pan Hájek nenapáda k anonymitě, ale jen ji doporučuje jako sebeochranu.
S tím letištěm v Brně mi to připomíná květnou zahradu v Kroměříži - rekonstrukce se jim doopravdy povedla. Když jste ale z oboru elektro a znáte trochu problematiku, tak nelze se nedívat na střechu, kde je ESE s jedním svodem.
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Jakub Hasala 06.11.2015, 06:51
Pane Novotný, zkuste si to pustit znovu. Uvědomujte si potom následky při takovém nahlášení? Už to vidím, jak scénu z mafiánského filmu: "Done, ten chlap nám šlape na paty, co s ním?" ""Kápo, jako obvykle... přistřihněte mu křidílka."
Když jde o tisícovky, tak budiž, to asi nebude nikdo hrotit. Je-li to ale kšeft s hodně nulama, tak v tom nejede většinou malý soukromník. Pan Hájek nenapáda k anonymitě, ale jen ji doporučuje jako sebeochranu.
Pokud bude mít kdokoli pocit, že je ohrožen na životě může dle policejního zákona požádat policii o osobní ochranu.
Pokud máte vážně pocit, že při vznesení dotazu na stavebním úřadě, jak je možné takovouto věc legálně zkolaudovat, tak vám mafie uřízne hlavu, tak myslím, že příliš sledujete televizi ;D
Při stejném dotazu na TIČR ohledně hlavic se tak nestalo. Ztráty na životech....0.
Jakub Hasala:
Řekněme, že "přistřižená křidélka" může mít víc výrazů - ztížit třeba práci, kterou dělám. Extrémní případ je potom krveprolití.
Sám píšete o dotazu, ale nemáme se náhodou bavit o nahlášení? O tom je řeč i ve videu, jestli se nepletu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana