Může rychlovarnou konvici poškodit její trvalé usazení v základně pod napětím?
Maroš Klein:
Na tých kanviciach je krásne vidieť, ako aj prostý ľud dokáže správne vyhodnotiť mieru rizika.
Len mu treba správne nahnať strach.
Kam sa ale hrabe v očiach laika taký blesk na kanvicu! :D
richard_ba:
Vyuzijem toto vlakno na otazku ohladom ochrany proti poziaru. Siemens aj OEZ (a zrejme aj dalsi) vyrabaju AFD ochrany (arc fault detector.. dalo by sa to volne prelozit detekor oblukov). Predpokladam ze viete o co sa jedna. Zvlastne je ze sa o tomto zariadeni skoro nehovori. Mate s tym niekto skusenosti resp su vobec u nas na trhu dostupne? (Nie som elektrikar a aj ked je to moje hobby vystudoval som nieco celkom ine)
Dakujem :)
Zdeněk Mazač:
Citace: richard_ba 23.10.2015, 19:03
Vyuzijem toto vlakno na otazku ohladom ochrany proti poziaru. Siemens aj OEZ (a zrejme aj dalsi) vyrabaju AFD ochrany (arc fault detector.. dalo by sa to volne prelozit detekor oblukov). Predpokladam ze viete o co sa jedna. Zvlastne je ze sa o tomto zariadeni skoro nehovori. Mate s tym niekto skusenosti resp su vobec u nas na trhu dostupne? (Nie som elektrikar a aj ked je to moje hobby vystudoval som nieco celkom ine)
Dakujem :)
Tato ochrana vám nepomůže pokud se vodič v konvici zahřeje tak, že dojde k destrukci plastu na konvici a pokud je konvice ještě na hořlavé podložce......
Nebezpečí poškození konvice také hrozí v případě, že v kuchyni je el. sporák, vedle je základna konvice a majitel konvici po použití odstaví ne do základny, ale na rozpálenou plotýnku sporáku.
Vím, že to vypadá jako strašení, ale kdo se setká v běžném životě s kolika konvicemi? A kdo se někde zmíní, že právě jemu se stalo, že se konvice poškodila? Zabývat se takovou prkotinou..... .moje zkušenost vychází ze zkušeností s provozem několika set konvic v hotelech.
richard_ba:
je mi jasne ze na konvicu nepomoze a sam ju na zakladni tiez nenechavam. ale spominala sa tu napr predlzovacka a elektricky poziar vseobecne a tam moze casto byt pricinou resp zaciatkom iskrenie. len je vazne zvlastne ze afd sa snad ani nepropaguje a v predaji som ho este snad ani nevidel. ak ked je fakt ze jeden kus stoji cez 100e co bude asi hlavna pricina..
Jiří Kubík:
Matně si vzpomínám, že jsem někde četl, že hlídání je na principu
rychlých změn proudu v obvodu (jiskření), které předchází
plnému zkratu a že se to používá hodně v USA v dřevostavbách.
Taky mě napadlo, jestli to už není pozdě...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana