Může rychlovarnou konvici poškodit její trvalé usazení v základně pod napětím?

<< < (4/6) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Jiří Kubík  23.10.2015, 19:36

Matně si vzpomínám, že jsem někde četl, že hlídání je na principu
rychlých změn proudu v obvodu (jiskření),  které předchází
plnému zkratu a že se to používá hodně v USA v dřevostavbách.

Taky mě napadlo, jestli to už není pozdě...

Z mé zkušenosti v USA spíš hodně brzo :-)

richard_ba:
ono to zatial neni ani v usa az tak velmi rozsirene. v case ked som tam bol dlhsi cas 97-98 tak AFD este asi ani neexistovali.

zato ale boli skoro vsade uz v tej dobe prudove chranice. jeden som si priniesol (doteraz funguje) a v tom case tu hadam nikto nevedel co to je ;) tam boli tusim 10mA (dokonca neviem ci nie aj 7mA) montovane v zasuvkach a nepamatam sa ze by co i len raz doslo k aktivacii takze to zas taky problem tiez nebude. 30mA sa tam pouzivaju na ochranu zariadeni; na ochranu pred urazom boli urcene max 10mA

nedavno som tu mal navstevu a tiez mi hovoril ze AFD su aj tam relativne nova vec. davnejsie ale existoval vyrobok FireShield co je predlzovacka z rovnakou/podobnou funkciou ako AFD

Zdeněk Mazač:
S proudovým chráničem jsem se setkal už jako učeň někdy v roce 1972 a až tak novinka to nebyla

richard_ba:
no evidentne ano kedze sa to zacalo pouzivat len relativne nedavno. samozrejme netvrdim ze to je vynalez poslednych rokov ale elektromobil tiez existoval uz asi pred 100rokmi a presadzovat sa zacinaju az teraz.. ale to je o inom. tiez je otazka aku mal ten model vtedy cislivost/vybavovaci prud

Zdeněk Friedrich:
To richard_ba: již jsem toto téma otevřel začátkem roku viz http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,31818.0.html
Na Amperu jsem o tom mluvil s panem ing. Zdeňkem Gecem od Siemensu, měl tam AFD na ukázku, detailně mi vysvětlil funkci a dal mi  48 mi stránkovou publikaci s popisem a vysvětlením funkce, s grafy a obrázky (v angličtině). Souhlasil s názorem, že prozatím se na našem trhu příliš neprodává,  ale není problém si ho objednat. Dle mě, by určitě měl přístroj 5SM6 AFD Unit uplatnění zvláště v dřevostavbách a jsem přesvědčen, že jako prevence proti požáru, by byl výrazně účinnější, než chránič s reziduálním proudem 300 mA.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana