Může rychlovarnou konvici poškodit její trvalé usazení v základně pod napětím?
Zdeněk Mazač:
Citace: Patrik Mlynar 23.10.2015, 15:33
Sme obklopeni mnozstvom spotrebicov s podobnym prikonom (2kW) a ohrievacim telesom : pracka, umyvacka riadu ... Tie novsie modely su vypinane su na rozdiel od lacnej konvice nie mechanicky, ale elektronicky. Tam obavy nemate ?
U všech spotřebičů hrozí nebezpečí a je jedno, že konvice je jednoduchá s mechanickým vypínáním.....
Na přiložených fotkách je konvice velice levná, dodaná dodavatelem, který byl neodborníkem tlačen na co nejnižší cenu, bylo jich dodáno do hotelu cca 200 ks a po několika málo měsících jich bylo cca 70% poškozeno. Podotýkám, že provoz konvic není nijak závratný. Konvice jsou umístěny na dřevěných stolcích, byla to jen otázka času. Naštěstí se na to při revizi, která nebyla dělána od stolu přišlo včas.
Jan Franěk:
Sme obklopeni mnozstvom spotrebicov s podobnym prikonom (2kW) a ohrievacim telesom : pracka, umyvacka riadu ... Tie novsie modely su vypinane su na rozdiel od lacnej konvice nie mechanicky, ale elektronicky. Tam obavy nemate ?
Mám. I proto mi Foxtrot vypíná zásuvky při odchodu. Bohužel je několik spotřebičů, které se takto nevypínají, protože je opruz dokola nastavovat hodiny, po každém příchodu.
Je také známo několik případů, kdy vzplála i plochá TV. Ovšem na rozdíl od rychlovarných konvic, kde je těch případů poměrně hodně, jsou problémy vzniklé od jiných spotřebičů, méně časté a tudíž rizika zcela jiná.
Znám mnoho lidí, co použivají u PC „psa s vypínačem“, aby měli klidné spaní a to samé třeba i u TV.
Zdeněk Mazač:
Citace: Jan Franěk 23.10.2015, 16:12
Znám mnoho lidí, co použivají u PC „psa s vypínačem“, aby měli klidné spaní a to samé třeba i u TV.
Honzo, i já patřím mezi ty posery :) v bytě nezůstává při odchodu i na krátký čas téměř nic pod napětím. I na mém pracovním stole jsem měl psy s vypínačem, ale dnes mám u stolu na zdi malou rozvodničku s dvoupolovým jističem a 2 zásuvkami 230V/16A, do kterých je vše připojeno /2x zdroj pro notebooky, tiskárna, LCD, radio, vysilač, NAS server, nabíječe-ty připojuji jen když je potřebuji a další potřebné spotřebiče/, pokud končím s prací, jističem vše vypínám.
Při delším opuštění bytu zůstává v provozu jen lednička s mrazákem.
Jde jen o zvyk si vše zkontrolovat.
Patrik Mlynar:
Ak mate vlastny dom, ok, opatrenia maju zmysel. Horsie je to v bytovke, kde je pod vami dementny dochodca, ktory zabuda vypnut plyn pod starou plechovou konvicou. Jeho TN-C v hliniku bez udrzby 40 rokov "ved to funguje" plus predlzovacka kdesi pod kobercom a na tom pracka, toho sa bojim viac.
Jiří Kubík:
Citace: Miroslav Minařík 23.10.2015, 14:19
... Nevěřím už ani konvici za 1500 Kč!
Hlavní nebezpečí spočívá v tom, že vypínače u konvic nepracují
ve zrovna ideálních podmínkách (viz. foto - nová konvice Sencor)
a mohou začít převádět i v poloze vypnuto.
Je tam sice ještě bezpečnostní tepelné jištění, ale než zasáhne,
už může vypínač hořet.
Trvalé usazení v základně konvici nepoškodí, k tomu může dojít
i mimo ni.
Ale když ji tam poškozenou postavíte, tak začne hořet pod dozorem
a můžete hned začít hasit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana