Proč kalové čerpadlo na 230V vybavuje proudový chránič?

<< < (4/5) > >>

Kastner Lubomír:
napětí na kostře se může z mnoha důvodů. Jde i o to, zda měříte izolační stav v suchu a nebo ve vodě. zda jen čerpadlo a nebo i s plovákem a kabelem apod. Může tam být závada přímo na vinutí nebo spojích, může být závada na plováku, motor může být ještě i vlhký apod.,  al emůže být i poškozena ucpávka, olejová izolační vložka může být kontaminovaná apod. Proto doporučuji se obrátit na odborný servis, který jednak zjistí přesnou příčinu a závadu a i vám navrhnou řešení a cenovou kalkulaci. Domácí amatérské opravy v těchto případech nejsou dobrým řešením.

Roman Rada:
to p.Hugo provedl sem krok č.1 a na kostře se to napětí objevilo.
Tím pádem máme podle mě záhadu vyřešenou a čerpadlo jde do šmelcu. Díky za jasnou a jednoduchou radu namísto ....svěřte to odborníkům a ušetříte čas a starosti.
to p.Kastner izolační stav se měřil samozřejmě v suchu čerpadlo bylo tak jak na obrázku bez plováku a kabelu. Čerpadlo bylo řádně vysušeno (rotor vyjmut) a není to olejová kalovka to je snad vidět...... co je to za rady...? se vší úctou Roman.

František Šohajda:
Zkuste si tam dát MP a zapnout čerpadlo...
Kde to uniká...zjistí te ihned! ;)

POZN:Jsou i proudové chrániče z kontolkami úniku /zhuba kolik mA jde mimo/.. 8)
       Bez použití  MP.

Dušan Šnajdárek:
Zajímalo by mě, jak jste tedy měřili izolační stav,který byl podle vás v pořádku... ;)

Jiří Schwarz:
Občas nevím jestli se mám smát nebo vztekat.
Někdo chce poradit, podle popisu naznačí, že tomu moc nerozumí.
Když mu někdo poradí, aby to svěřil odborníkovi, vzteká se, že o takovou radu nestojí.
A místo toho, aby zkusil odborníka, který by posoudil co tomu je a jaké by byly náklady na opravu, celé to zahodí...

Tohle není film z Hollywoodu, kde někdo po telefonu řekne "střihni modrej"...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana