Proč kalové čerpadlo na 230V vybavuje proudový chránič?
Jiří Schwarz:
Citace: Roman Rada 18.10.2015, 18:19
... izolační odpor měřil revizní technik ...
... PE vodič bych stejně nepřipojil jinak bych ani čerpadlo nevyzkoušel to je snad jasné tak nemusíte hned tahat paragrafy nevím jak by jste chtěl hledat závadu s připojeným PE vodičem a jinak je připojen uvnitř čerpadla na kostru pod šroubek.
...
To nám revizákům dělá kolega pěknou ostudu, že vám nedokáže poradit na místě! Pokud má přístroj na měření spotřebičů, měl by kromě izolačního odporu dokázat změřit unikající proud. Neprozradíte kdo to byl? (zle)
V tom popisu je cosi zmateného!
Kde máte ten PE vodič připojen?
Pokud připojím čerpadlo, které bude ležet na stole, 2 vodiči L a N, kam poteče ten rozdíl proudů, který vyhodí chránič?
Vít Rotrekl:
Já to pochopil tak, že když čerpadlo připojilo 3 žilově tak chránič vyletěl. Když se připojilo dvoudrátově, tak chránič nevyletěl, ale čerpadlo kopalo.
Nevím jak to kolega RT měřil, jestli takhle rozebrané, nebo jen se šňůrou. Jestli to měřil i takhle rozpojené, tak by měl být schopen identifikovat v čem je problém. Pokud dokázal změřit vinutí a to bylo OK, tak už nezbývá než ten kondík. Ostatně z té poslední fotky je vidět, že je jakejsi naťuknutej...
Roman Rada:
Teď tam ten PE vodič samozřejmě není vždyť to popisuji víše proč tam není, ale když to pak zapojím nahotovo třižilově tak PE vodič bude pod šroubek na kostru. Pan Vít mě pochopil naprosto přesně.
Jméno RT po mě nechtějte je to firemní technik co měří zásuvky a prodlužky takže unikající proudy mu asi unikají.
Jan Franěk:
Podle mne je během podobného měření, velmi důležité právě připojit i vodič PE. Jinak nebudou měření kompletní a výsledek bude o ničem.
Pokud tomuto zcela nehovíte, svěřte raději čerpadlo do specializované ho servisu. Problém bude vyřešen a vy si ušetříte moře času i starostí.
Hugo K.:
í, ale na kostře se při provozu objevuje napětí 230v (když měřím nulu proti kostře).
1) Odpojil bych C , vodič N a nechal pouze fázi na vinutí - bude i na kostře ?
2) Na vyšroubovaný a odpojený C bych připojil fázi - bude i na plášti C ?
Jestli nemáte o elektrice ponětí, nepouštějte se do toho sám !
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana