Musím v družstevním bytě souhlasit s rekonstrukcí elektroinstalace?
Radek Červený:
Nebudu raději reagovat na myšlenkové pochody tazatele. Jen přiložím dvě fotky (z mnoha) z jednoho panelového domu, kde také vznikl požár od elektroinstala ce ve třetím patře. I zde si někteří mysleli, že co je v bytě je jejich a chodba už asi patří někomu z vesmíru. Tento požár vznikl někdy 6 dní před Vánoci a obyvatelé domu tyto Vánoce trávili mimo své domovy u svých příbuzných, dům byl prostě neobyvatelný. Jeden z nájemníků tam tenkrát zůstal.
Myslím že nemá smysl pokračovat. Každý soudný si udělá obrázek sám a u těch nesoudných mentalitu stejně nezměníme.
Jiří Schwarz:
Citace: Radek Červený 09.10.2015, 18:09
...také vznikl požár od elektroinstala ce ...
Občas když jsem "zachraňoval" elektroinstala ci v bytových domech, kde je přívod v Al do bakelitové krabice nad kuchyňskou linkou na "papundeklovém jádře" jsem se cítil jako hrdina, který zachránil celý dům před požárem.
Ono to funguje, ale svorky jsou těsně před rozpadnutím zuhelnatělé, zuhelnatělá je několik cm izolace na vodičích, opakovaným přehříváním se mění struktura kovu...
Nechat si vyměnit přívod, zkontrolovat rozvody a nechat si "poradit" co je už v takovém stavy, že je nejvyšší čas na výměnu a "nemuset nikoho shánět nepotřebovat nic organizovat" - jako majitel staršího domku bych občas bral, kdyby se "někdo staral"...
Jakub Sedláček:
V našem paneláku proběhla taková akce v roce 2005. Nové rozvaděče na chodbách, protáhnutí nových kabelů CYKY-J 5x6, bordel minimální. Když se k tomu přidá i rekonstrukce instalace v bytech, je to další posunutí k vyšší bezpečnosti. A jak již zaznělo, pokud se o nic nemusím starat, je to paráda.
Daniel Hudzík:
nic nemusite, musite len umriet.. napriklad pri poziari starej instalacie
Lukáš Rotrekl:
Citace: Janko Barry 08.10.2015, 19:21
Platí to družstvo nebo já?
Co je toto za dotaz? Ty peníze družstvo vysedělo? vám nedochází, jako družstevníkovi, že ty peníze jsou i vaše? To si neuvědomujete, že zaplatíte podíl odpovídající vašemu členskému podílu v družstvu?
Ostatní už se asi rozebralo dodastatečně. Ale jak uvádí Radek, takový požár od elektroinstala ce, to je radost i jindy, než před svátky. A myslím, že taková zanedbaná údržba by se dala považovat za nedbalostní trestný čin a spáchání obecného ohrožení... Jsem zvědav, kdy jednou někdo začne vymáhat škody....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana