Je v bytovce účelná dvoustupňová přepěťová ochrana za 1800Kč?
Joscer:
Jsou tam myslim cervene cudliky a domnival jsem se, ze by mely vyletet (indikovat, ze k necemu doslo) a rozpojit obvod :-)
Anebo tam jsou jen pro paradu?
Jan Hájek:
Citace: Joscer 19.09.2015, 15:07
Jsou tam myslim cervene cudliky a domnival jsem se, ze by mely vyletet (indikovat, ze k necemu doslo) a rozpojit obvod :-)
Anebo tam jsou jen pro paradu?
Signalizační prvky indikují pouze stav přetížení SPD, neindikují stav, kdy varistor má maximální odpor a nereaguje na zvýšené napětí (měřitelné).
Pokud by SPD reagovala na přepětí svým koncem, je na nic.
Podrobnosti o požadavcích na SPD najdete v ČSN EN 61643-11.
Patrik Mlynar:
Cele vam to moze byt nanic, ak napr sused namotnuje na balkon parabolu tesne vedla zvodu bleskozvodu. Pripadne ak vam chlapci od internetu natahaju UTP kabel vedla zvodu, v horsom pripade ho tam pripaskuju stahovacimi plastik paskami.
Ak vas trapi prepatie a potrebujete chranit znacne hodnoty, rieste to komplexne. Inak len investuje do pocitu falosneho bezpecia.
Joscer:
Citace: Jan Hájek 19.09.2015, 15:16
Signalizační prvky indikují pouze stav přetížení SPD, neindikují stav, kdy varistor má maximální odpor a nereaguje na zvýšené napětí (měřitelné).
Pokud by SPD reagovala na přepětí svým koncem, je na nic.
Podrobnosti o požadavcích na SPD najdete v ČSN EN 61643-11.
A co je tohle? Mylim ty cervene terciky?
I kdyz to moje je modre, bohuzel nyni nevim znacku.
Jan Franěk:
Pokud máte opravdu zájem o ochranu svého majetku, co se zkusit bavit konkrétně. Jakou ochranu vám onen elektrikář navrhuje, kam a jak bude zapojena (nejlépe foto otevřeného rozvaděče)
Některá úskalí zde již byla nastíněna. Doporučuji přečíst si kníška.eu a pak pochopíte, že není ochrana, jako ochrana. Aneb když dva dělají totéž, nemusí to být totéž.
Citace: Joscer 19.09.2015, 15:36
I kdyz to moje je modre, bohuzel nyni nevim znacku.
Myslíte li ten jistič, půjde o HAGER, tuším v 10kA řadě. Předpokládám tedy že NBN.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana