Je v bytovce účelná dvoustupňová přepěťová ochrana za 1800Kč?

<< < (2/8) > >>

Joscer:
Jsou tam myslim cervene cudliky a domnival jsem se, ze by mely vyletet (indikovat, ze k necemu doslo) a rozpojit obvod :-)

Anebo tam jsou jen pro paradu?

Jan Hájek:
Citace: Joscer  19.09.2015, 15:07

Jsou tam myslim cervene cudliky a domnival jsem se, ze by mely vyletet (indikovat, ze k necemu doslo) a rozpojit obvod :-)
Anebo tam jsou jen pro paradu?

Signalizační prvky indikují pouze stav přetížení SPD, neindikují stav, kdy varistor má maximální odpor a nereaguje na zvýšené napětí (měřitelné).
Pokud by SPD reagovala na přepětí svým koncem, je na nic.
Podrobnosti o požadavcích na SPD najdete v ČSN EN 61643-11.   

Patrik Mlynar:
Cele vam to moze byt nanic, ak napr sused namotnuje na balkon parabolu tesne vedla zvodu bleskozvodu. Pripadne ak vam chlapci od internetu natahaju UTP kabel vedla zvodu, v horsom pripade ho tam pripaskuju stahovacimi plastik paskami.

Ak vas trapi prepatie a potrebujete chranit znacne hodnoty, rieste to komplexne. Inak len investuje do pocitu falosneho bezpecia.

Joscer:
Citace: Jan Hájek  19.09.2015, 15:16

Signalizační prvky indikují pouze stav přetížení SPD, neindikují stav, kdy varistor má maximální odpor a nereaguje na zvýšené napětí (měřitelné).
Pokud by SPD reagovala na přepětí svým koncem, je na nic.
Podrobnosti o požadavcích na SPD najdete v ČSN EN 61643-11.   

A co je tohle? Mylim ty cervene terciky?

I kdyz to moje je modre, bohuzel nyni nevim znacku.

Jan Franěk:
 Pokud máte opravdu zájem o ochranu svého majetku, co se zkusit bavit konkrétně. Jakou ochranu vám onen elektrikář navrhuje, kam a jak bude zapojena (nejlépe foto otevřeného rozvaděče)
Některá úskalí zde již byla nastíněna. Doporučuji přečíst si kníška.eu a pak pochopíte, že není ochrana, jako ochrana.  Aneb když dva dělají totéž, nemusí to být totéž.

Citace: Joscer  19.09.2015, 15:36

I kdyz to moje je modre, bohuzel nyni nevim znacku.

Myslíte li ten jistič, půjde o HAGER, tuším v 10kA řadě. Předpokládám tedy že NBN.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana