Je v bytovce účelná dvoustupňová přepěťová ochrana za 1800Kč?

<< < (3/8) > >>

Jan Hájek:
Citace: Joscer  19.09.2015, 15:36

A co je tohle? Mylim ty cervene terciky?

Tento terčík /trn, by měl vyskočit v případě ohřevu varistoru na takovou teplotu, že dojde k roztavení pájky, která ho spojuje s připojovacím praporcem na který je připojen vodič od svorky.
Kdo viděl tento mechanismus, musí pochybovat o tom, že bude fungovat s jistotou.
Upozorňuji, že teplotní přetížení varistoru je pouze jednou z možných poruch.

Pavel Horský:
On je elektrikář a elektrikář.
90% elektrikářů ani netuší, kam svodič v rozvaděči umístit...nebo spíš, kam v objektu svodič umístit, jakým způsobem ho napojit a v první řadě, jaký typ vůbec zvolit.
Mohu potvrdit z toho co jsem viděl, 90% instalovaných svodičů je nainstalováno špatně, investor jen vyhodil peníze z okna bez jakéhokoli efektu.

No není to smutné?
Není.
Je to přímo zoufalé.
A nejhorší na tom je, že skoro všichni ti montéři co degradují ochranu svoji neodbornou montáží si myslí, že to dělají správně.
Když jim to pak člověk znalý vysvětlí a ukáže jim chyby, ještě se čertí, že se z nich dělá debil.

Daniel Hudzík:
priklad vyhodenych penazi

Daniel Hudzík:
Citace: Joscer  19.09.2015, 14:58

Mam nejake 2 stupne na din liste, treti stupen je pak u zasuvky... Ty dva stupne mohly stat okolo tech 5000,- ja to neplatil...

Pokud ale mate privod elektriny v zemi a trafacka je daleko, domnivam se, ze sance na aktivaci je pomerne mala, alespon jsem si nevsimnul za 15 let, ze by se to kdy aktivovalo...

Pokud vam vsak vede telefonni xDSL linka, tak tou se domaci elektronika take obcas vypali, to uz jsem slysel, ale domnivam se take hlavne, pokud v nektere casti venkovni vedeni jde vzduchem....

Co s tym ma spolocne vzdialenost od trafa??

Joscer:
Jojo, cim hloupejsi, tim vice ma sebevedomi (presvedcen o sve neomylnosti),  elektrikare nevyjimaje, to je dokazano vedecky :-)  https://cs.wikipedia.org/wiki/Dunning%C5%AFv-Kruger%C5%AFv_efekt

Mimochodem, ten HAGER, ma nejaky vlastni prikon?

Takze mechanizmus je, ze zahratim se rozpusti cin a tedy rozpoji se obvod...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana