Lze použít přívodní kabel do bytu typu CYSY?
Jiří_Hrubý:
Citace: To je ale novinka, že to nejde změnit! 15.09.2015, 21:11
Samostatné dvě žíly jsou vedeny už jako původní hliníkový přívod. Nebyl jsem si jist, jestli pouhé dvě žíly jsou v dnešní době normovány. Protahování kabelu CYSY bude jednodušší než kabel CYKY , jelikož cesta husího krku nevede rovně a může se stát, že husí krk může být poškozen. Na koncovky kabelu samozřejmě chci použít dutinky.
Jde mi jen o to nekupovat zbytečně CYKY riskovat, jestli projde ohnutým husím krkem a koupit rovnou CYSY.
Dvě žíly ano, ale průřez 10mm2 Cu. A existují ještě vodiče CYY.
A k tomu riziku, nevystavujete se mu pojímáním se s VTZ i vy?
To je ale novinka, že to nejde změnit!:
Panové proč si myslíte, že tady píšu a ptám se? Jsem elektrikář, sice ne tak zkušený jako Vy ale žádný učený z nebe nespadl. Řekl bych, že všichni by jste mi mohli dělat otce. Člověk, který provádí rekonstrukci bytu, má omezený rozpočet a snaží se ušetřit na věcech na kterých se ušetřit dá, se ptá. Platit pár tisíc za firmu, která mi vymění přívodní kabel je pro mně zbytečné vyhazování peněz....
Pavel Stránský 111:
Rozholte CYKY 4X10 a nevymýšlejte blbosti. Pokud pořádně namažete půjde to. Slaněné vodiče jsou perfektní na určité věci ale ne na přívod od elektroměru. Čímž ale neříkám, že cysy v krku ve zdi být nesmí! Ale jen si s tím přiděláte starosti např. připojovací podmínky čez!
Vít Rotrekl:
Jen se zeptám... Lze sehnat kabel CYSY 3x6? Případně CYSY 4x10? nebo 5x6(možná5x4)?
Nebo jaký tam chcete dát kabel? 5x2,5?
Osobně jsem taky pro variantu s rozholením kabelu. A určitě bych tahal 5-ti žilově, 5x6, možná by stačilo i 5x4
Filip Dobiáš:
Proč CYSY? Nebylo by jednodušší zatáhnou jen CYA (H07V-K)?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana