Lze ovládat světla ze 3 míst vypínačem s dvojpáčkou?
Petr Zvírek:
Osazené, ale ještě nezaházené, takže doufám, že to může změnit - místo těch 2 krabic udělat jednokrabici, kam umístí ty dva půlmoduly vedle sebe. A kabely k nim asi zůstanou stejné ( tedy ty co byly předtím každý pro jednu krabici ), je to tak ?
Dejte mi prosím přesný odkaz, co přesně má koupit aby to šlo do jedné krabice, pro jistotu ;)
Jan Franěk:
Ano, neměl by to být žádný problém.
Co je potřeba už máte v prvním obrázku. Ukažte to svému elektrikáři a on to dál již zařídí.
Citace: Patrik Mlynar 05.09.2015, 15:50
Ak "elektrikar" nezvladne zapojit to, ako ziadate, vyhodte ho. Problem nie je vo vypinacoch, tie su pre Unicu k dispozicii.
To, že nezná tento sortiment, z něj ještě blbce nedělá. :-\ Byl bych opatrný v podobných tvrzeních. (beach)
Petr Zvírek:
(poklona) za odpovědi.
Chápu to správně, že Unica tedy vyrábí řadu vypínačů i v poloviční velikosti a je možné osadit např. 2 nezávislé vypínače ( pro 2 různá světla ) do jedné krabičky ?
Dost by mi to pomohlo redukovat počty krabic vypínačů v domě ( dvou, troj, čtyř rámečky )
Juraj Rojko:
Ano a dělá to nejen Unica (Schneider). Ale využívejte s rozvahou, ovládání pak může být dost nepřehledné. Já jsem doma zvolil pravidlo pro hlavní světlo v místnosti vždy plný vypínač a pro případná další světla/funkce(žaluzie, ventilátory atd.) případně "půlčíky."
Patrik Mlynar:
Citace: Jan Franěk 05.09.2015, 16:27
To, že nezná tento sortiment, z něj ještě blbce nedělá. :-\ Byl bych opatrný v podobných tvrzeních. (beach)
Mal som na mysli pripad, ked to nezvlada po stranke zapojenia a nie po stranke vyberu komponentov.
Na druhej strane, co je to za majstra, ked nepozna soriment, ktory montuje - staci sa pozriet do katalogu.
Nic to, su aj horsie pripady, napr nedavno elektrikar pripojil a zaomietal kabel 3J do krabice k dvojvypinacu v kupelni svetlo + ventilator.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana