Lze ovládat světla ze 3 míst vypínačem s dvojpáčkou?

<< < (2/8) > >>

Petr Zvírek:
Osazené, ale ještě nezaházené, takže doufám, že to může změnit - místo těch 2 krabic udělat jednokrabici, kam umístí ty dva půlmoduly vedle sebe. A kabely k nim  asi zůstanou stejné ( tedy ty co byly předtím každý pro jednu krabici ),  je to tak ?

Dejte mi prosím přesný odkaz, co přesně má koupit aby to šlo do jedné krabice, pro jistotu  ;)

Jan Franěk:
Ano, neměl by to být žádný problém.

Co je potřeba už máte v prvním obrázku. Ukažte to svému elektrikáři a on to dál  již zařídí.

Citace: Patrik Mlynar  05.09.2015, 15:50

Ak "elektrikar" nezvladne zapojit to, ako ziadate, vyhodte ho. Problem nie je vo vypinacoch, tie su pre Unicu k dispozicii.

To, že nezná tento sortiment, z něj ještě blbce nedělá.  :-\  Byl bych opatrný v podobných tvrzeních.  (beach)

Petr Zvírek:
 (poklona)  za odpovědi.

Chápu to správně, že Unica tedy vyrábí řadu vypínačů i v poloviční velikosti a je možné osadit např. 2 nezávislé vypínače ( pro 2 různá světla ) do jedné krabičky ?
Dost by mi to pomohlo redukovat počty krabic vypínačů v domě ( dvou, troj, čtyř rámečky )

Juraj Rojko:
Ano a dělá to nejen Unica (Schneider). Ale využívejte s rozvahou, ovládání pak může být dost nepřehledné. Já jsem doma zvolil pravidlo pro hlavní světlo v místnosti vždy plný vypínač a pro případná další světla/funkce(žaluzie, ventilátory atd.) případně "půlčíky."

Patrik Mlynar:
Citace: Jan Franěk  05.09.2015, 16:27

To, že nezná tento sortiment, z něj ještě blbce nedělá.  :-\  Byl bych opatrný v podobných tvrzeních.  (beach)

Mal som na mysli pripad, ked to nezvlada po stranke zapojenia a nie po stranke vyberu komponentov.
Na druhej strane, co je to za majstra, ked nepozna soriment, ktory montuje - staci sa pozriet do katalogu.
Nic to, su aj horsie pripady, napr nedavno elektrikar pripojil a zaomietal kabel 3J do krabice k dvojvypinacu v kupelni svetlo + ventilator.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana