Lze ovládat světla ze 3 míst vypínačem s dvojpáčkou?

(1/8) > >>

Petr Zvírek:

V obýváku budu mít stropní bodová světla (celkme 16,  220V, led, GU10 ) rozdělená na 2 sekce, ovládaná pomocí dvojvypínače ( vypínače s dvojpáčkou ).
Chtěl jsem to ze 3 míst míst, ale elektrikář mi tvrdí,že dvojpáčka může bát jen na krajních vypínačích, a na prostředním, kde se kabel kříží musí dát dva jednovypínače.

Opravdu to nejde udělat aby to bylo na všech 3 místech stejně pomocí dvojvypínače ?
Třeba i pomocí nějakého podvypínačovéh o modulu, např: www.elektroboc k.cz/cs/multifunkcni-casov...c/product.html?id=53

Patrik Dedík:
Ma pravdu pokial to chcete z 3 miest na 2 sekcie tak ma krajne vyp budu 5B(6+6) dvojpackovy a v strede dat treba dve 7(jednopackovy) do dvoj ramika napr, lebo dvojita 7 neni.

Jan Franěk:
A jakého máte výrobce vypínačů? UNICA umí i půlmodul č.7 (křižák),  tedy by to šlo bez problémů provést. U jiných výrobců s tím bude jistě větší potíž. SAmozřejmě to lze udělat i za pomoci impulsních relé a třech dvojtlačítek.
Možností je více.

Už to zde bylo několikrát probíráno  o:-)

Petr Zvírek:
Velmi  (poklona)  za info.
Budu právě mít Unica Colors.
Mám tedy říct elektrikářovi, že má osadit dva půlmoduly 7 ? Půjde to do jedné obyčejné krabičky, kterou má připravenou pro jednovypínače ?

Patrik Mlynar:
Ak "elektrikar" nezvladne zapojit to, ako ziadate, vyhodte ho. Problem nie je vo vypinacoch, tie su pre Unicu k dispozicii.

Kable su uz osadene a zahodene omietkou ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana