Je záruka na světelné zdroje opravdu dva roky?
František Šohajda:
Mě bylo řečeno že životnost je garantována po dobu záruky 2 roky!!...tj. když za rok provozu svítí 8000 hodin a "shoří" tak by měm měli dát novou...ale to je jen asi teorie...
Pavelka Květoslav:
Mě u chladničky odešel LCD displej po měsíci , naštěstí jsem našel záruční list , tak volám servis a oni pověděli :
Až nám přijde na sklad nový displlej, tak se vám ozveme.
Už 3 měsíce jsou pryč a nikdo se neozval (helpsmajl) (doh)
Takže stěma zárukama to taky není nej...
Vim že se tu píše o světelných zdrojích , ale napíšu o něčem podobném:
Kamarád (elektrikář) si koupil sekací kladivo za 1000 kč , no name .
Koupil dva kusy a když jedna odejde , tak běží do obchodu kde mu jí vymění za novou(za nějaký čas) , mezitím používá tu druhou.Tady myslím že se vyplatí koupit pořádný kladivo který mu ušetří hodně času i peněz ... hold každý to dělá jinak.
Petr Doležal:
Nevím to určitě, ale dalo by se to někde dohledat a nebo zavolat na Sdružení ochrany spotřebitelů, že na odstranění záruční vady je nějaký termín, jinak celý nový kus či peníze zpátky. To byste taky mohl čekat do příštího století. :)
Václav 3:
to Miroslav Minařík:
doporučuji nekupovat autožárovky u benzínových čerpadel, protože u téměř všech prodávají různě označené žárovky od stejného výrobce, které nevydrží ani pár dní, udělal jsem tuto zkušenost nejen s halogeny , ale i s žárovkami 12V/10W, patice Ba 15s do obrysových světel, kdy po 14 dnech se mi zdálo, že málo svítí, při kontrole jsem zjistil, že se odpařuje vlákno a že žárovka má celou baňku zevnitř pokovenou, příkon se snížil na asi 3W. Nová žárovka ze stejného balení měla 10W, po týdnu asi 5W a stejný vzhled jako předešlá.
Martin Novák:
To Minarik:
Asi neco delate spatne. Mam ve firme tri vozy. U Peugeota Partner jsou vsechny zarovky krome jedne z prednich obrysovych orginal od vyrobce (6 let), u Fordu Tranzit jsem asi po roce vymenil zarovky za Osram Silverstar a uz jsou tam ctvrtym rokem. Nejstarsi je Felicie, tam jsou za 10 let treti zarovky (orginal vydrzel rok, prvni Osram 4 (pak odesli pri poruse alternatoru - v palubni siti 20V), druhe Osram dodnes (paty rok). U vsech tri vozu se pritom svetla zapinaji s nastartovanim motoru (svitim ve dne cely rok)...
Kamaradi - obdobna zkusenost. Zarovky od pumpy, aftermarkety, dily z Polska a Ciny = spotrebni zbozi se zivotnosti tak pul roku. Po koupi znackovych zarovek od zastoupeni Osram - par let bez vymeny...
Pak ale jsou vozy, kde jsou zarovky spotrebni zbozi kvuli debilite vyrobce. Typicky Fabia. Tam H7 nevydrzi dele nez par mesicu kvuli silenemu kolisani napeti v palubni siti. A je jedno zda tam je Osram nebo aftermarket za stovku od pumpy...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana