Je záruka na světelné zdroje opravdu dva roky?

(1/4) > >>

Petr Doležal:
<p>Kdysi v minulosti se v diskusi probírala otázka dvouleté záruky na žárovky, úsporky a pod.
30.12.04 jsem zakoupil dvě zářivky typu DZS a protože výrobce uváděl na obalu životnost 8 tisíc hodin, dostal jsem od prodejce záruku 2 roky, bez ohledu na způsob provozu (mám na mysli časté spínání). Byl jsem mile překvapen.</p>

Miroslav Minařík:
Škoda, že nejsem pečlivý a neběhám s každou žárovkou do obchodu. Jezdím vozem Škoda dva roky, za tyto dva roky jsem vyměnil šest halogenových žárovek do světlometů. Vozidlo podle výrobce je v záruce dva roky, ovšem v záručním servisu se pouze usmívali. Tak jak je to s tou zárukou?:zz:

Karel Kosina:
Myslím,že 2-letá záruka byla poskytnuta z důvodů sjednocených podmínek záruční doby v zemích EU bez vztahu k uvedené hodinové životnosti zářivky,ale bylo by asi zajímavé zkusit před koncem zár.doby reklamovat vypálenou zářivku:-)))
U záruční doby automobilu jsem měl uvedeno,že se mimo jiné také nevztahuje na žárovky a záruční servis zřejmě z tohoto vychází.Pokud ale si tuto žárovku koupíte v  nějaké prodejně N.D. ,tak by se měla dát její záruka uplatnit.

Jan Plojhar:
Záruka se týká vad a ne skončení životnosti. Takže na žárovku, co praskne po měsíci trvalého svícení, se už záruka nevztahuje - životnost byla vyčerpána..

Petr Doležal:
K mému prvnímu příspěvku. Opravdu jsem cca po roce zmiňovanou zářivku vyměnil za novou, byť s doplatkem cca 13 Kč za jiný, dražší typ, protože původní neměli skladem.
Podotýkám ale, že to bylo v kamenném obchodě elektro a zářivka od Osramu.
Samozřejmě, že reklamaci neuplatńuji po skončení životnosti, ale jen když zdroj přestane svítit před uplynutím deklarované životnosti. Proto asi "můj" obchod neprodává nonamy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana