Ako odborne spojit plochy kabel ponorneho cerpadla s kulatym do 30m studny?

<< < (4/5) > >>

jan as x:
Ale ono se snad žádné čerpadlo nedodává od výrobce s kabelem delším 20 m, nebo se pletu?

Aona to asi nebude raketova veda https://youtu.be/WUJTjg-YPTE?t=4m44s

Jan Franěk:
Citace: jan as x  13.07.2022, 17:02

Aona to asi nebude raketova veda

Jako u mnoha prací  není důležité jen vědět, ale i mít zkušenosti. Obzvlášť v takto náročném a specifickém prostředí. Navíc ne vše co na internetu najdete, musí být správné a pravdivé. Tím nemyslím zrovna to video. To jsem si ani nepustil. Píšu to všeobecně, protože už jsem viděl mnoho videí, která ba stála za to smazat, nebo je dát k soudu za navádění k obecnému ohrožení.

jan as x:
máte tam přímo stopáž… zajímalo by mě, zda si myslíte, že to má vodotěsný? Bo ta smršťavka mi přijde nějaká veliká?

Milan Hudec:
To jsou právě ony zkušenosti a cit pro věc, jak velkou/silnostěnou/s lepidlem/jak který výrobce.....
Za vinikající beru v tomto vláknu poznámku p.Kantnera o špatné přilnavosti ke gumě.

Jiří Kantner:
Citace: Milan Hudec  15.07.2022, 09:10

To jsou právě ony zkušenosti a cit pro věc, jak velkou/silnostěnou/s lepidlem/jak který výrobce.....

Mluvíte mi z duše. Kromě jiného i Wagosvorka způsobila, že každý, kdo v prstech udrží  kus drátu se najednou cítí zkušeným elektrikářem. Bez teroretických základů, bez řemeslné zručnosti, bez zkušeností. Jednou jedinkrát jsem si jako kluk zkusil po kabelářsku naspojkovat starý kabel 4x4mm2 s papírovou izolací a s olověným pláštěm. Vyrobit pak na celou spojku jednolitý olověný plášť bez viditelného spoje s pláštěm stávajícího kabelu byla "vyšší dívčí" a funkční oprava kabelu se zrodila až na šestý pokus.
Pro všecky tazatele: spočítejte si jak nákladné je po letech vyhledání  a vykopání spojky a její případná oprava. Na dálku když člověk nevidí oba spojované kabely se radí blbě.
Jo a ještě jeden poznatek.  V místě kde děláte spojku, vytvořte určitou rezervu délky kabelu (smyčku),  aby případná oprava spojky neznamenala instalaci celkem 2 spojek kvůli nastavení kabelu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana