Proč mi po výměně žárovky ve světle na zdi, po zapnutí ihned praskne žárovka?

<< < (2/4) > >>

Hugo K.:
Kdysi se nám z dílny ztratilo půl krabice žárovek na 24V. Měly stejný závit jako na tehdy 220V.

Jaroslav Molák:
Wolframové vlákno žárovky je svojí délkou dimenzováno na určité napětí. V našem případě např. 230 V nebo interval <220 V; 240 V>. Není divu, když můžete mít špatným zapojením instalace a v obvodu se objeví místo fázového, združené napětí tedy na 400 V a na to už vlákno není dimenzováno.

Václav Třetí:
Citace: Hugo K.  08.07.2015, 22:03

Kdysi se nám z dílny ztratilo půl krabice žárovek na 24V. Měly stejný závit jako na tehdy 220V.

Teď záleží, zda ten, co je "našel, když se nikdo nedíval" je dal doma do kuchyňského lustru, pak byla asi velkái legrace a důkladné poučení, že se nekrade, nebo je potřeboval do garáže do přenosky a měl k ní trafo na 24V.  Ony se tyto žárovky za totality dost špatně soukromě sháněly.

Citace: Vít Rotrekl  08.07.2015, 08:23

Tak zarovky pila jsou docela v pohode. Pouzivame je, kdyz se dokoncuje barak a na gyvody pro svetla se nahazi jen objimky s zarovkama. A za ty kacky co stoji to staci.

Pro tohle použití možná ano, pár dní svítí, ale životnost 1000 hod. nedosáhnou ani náhodou.  Měl jsem je v provedení 25W na jednom místě doma, kde se večer rozsvítí a ráno zhasne, čili nejsou namáhané častým rozsvěcením a dá se docela dobře spočítat, kolik nasvítily, mě vyšlo v průměru zhruba 300 hod. Pak mě přestalo bavit měnit žárovky po ani ne měsíci, dal jsem tam Narvu a myslím, že už přesluhuje. Měl jsem také celou krabici 60W stejné značky a tam zase skoro v každém dílčím balíčku (10 ks ) byla jedna se vzduchem v baňce a odešla pochopitelně hned po zapnutí.

Milan Hudec:
To takovå semaforová žárovka je jiná káva, ve čtyřiceti letech našroubuješ a měnit ji už nebudeš (dance)

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  09.07.2015, 07:48

... semaforová žárovka ...

řada SYLVANIA?
Slabší povahy okamžitě zlikvidují krabičku, aby je nedráždil obrázek s přeskrtnutým domečkem...  :D
Jedna svítí tam, kam se strašně blbě leze... Doufám, že bude svítit ještě dlouho...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana