Co dělat když nefunguje starý závitový jistič? Nahradit pojistkovou patronou?
Martin Škopek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 11.06.2015, 11:24
Jelikož se to vozilo (rozuměj pašovalo) z NDR, tyipnul bych to na překlad slov "automat" a "sicherung".
Teď jsem náhodou objevil v dobové literatuře /J. Tříska: Jištění, SNTL Praha 1962/ používaný název "Závitové zátkové jističe".
Citace: Václav Třetí 12.06.2015, 10:09
Tyto pojistkové skříňky se používaly v 50. a na začátku 60. let, stáří je tedy jasné, automatické pojistky tohoto typu vyráběla firma Elektro-Praga a prodávaly se v obchodech naposledy na začátku 80. let, potom se sem "pašovaly" ty již výše zmíněné z NDR.
Nejsem pamětník, ale např. v katalogu Elektroodbytu z roku 1971 nabízeny už nejsou.
Zdeněk Mazač:
Citace: Martin Škopek 20.06.2015, 19:34
Nejsem pamětník, ale např. v katalogu Elektroodbytu z roku 1971 nabízeny už nejsou.
Zhruba do 80 roku se mi občas nějaký kousek z Elektroodbytu dostal do ruky, sice ne zrovna koupený, ale nový. Pak asi kolem roku 86 jsem ještě nějaké koupil v NDR a pak už jsem na podobné jističe nikdy v obchodě nenarazil. V instalaci a v provozu jsem jeden kousek likvidoval cca před 3 lety a mám ho uložen ve své sbírce. Myslím, že se jedná o český výrobek, likvidoval jsem ho v ČR.
Luboš Felenda:
jinak se to pořád prodává například na www.....cz ;D
IM:
Citace: Luboš Felenda 21.06.2015, 10:07
jinak se to pořád prodává například na www.....cz ;D
A jakou má zkratovou odolnost? :(
Vratislav Fugl1:
Citace: Milan Illek 21.06.2015, 18:36
A jakou má zkratovou odolnost? :(
Mají to tam napsáno.http://3xw.....cz/samocinna-sroubova-pojistka-spl-10-10-a-1polova.k630343
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana