Jaká je priblizna cena vymeny el. rozvodu v rodinnem dome?
PetrBaned:
odhad si můžete udělat sám, ale chce to aspoň min. znalosti rozdělení obvodů (kuchyň, koupelna,pokoje,kotel,světla1,světla2 atd...) no a počítejte 100,-/m kabelu a 100,-/ks (zásuvka, vypínač) a podle obvodů se odvodí cena rozvaděče ....a dostanete se na přibližnou cenu za novou elektroinstala ci.
Jan Bocek:
Citace: Martin Rus 13.05.2015, 12:14
Na kolik by cca vysla vymena starych, hlinikovych rozvodu za med v dome o plose 130 m2. Vim, ze je to velmi obecny dotaz, ale jedna se mi o uplne pribliznou cenu, jelikoz nemam predstavu. Uvazuji o koupi domu a je to jedna z veci, kterou bych musel akutne resit, tak abych mel aspon obrazek, predpokladam, ze ani fotografie by diskutujicim nepomohli k nejakemu velmi hrubemu odhadu. Dum byl kolaudovan v 80. letech.
Prohlížel jsem fotografie na kterých jsem viděl u vstupu elměrovou skříň, možná jsou tam i jističe. Z elektriku typickou pro 80. léta. Jinak slušný domeček......
Ale chci se zeptat, jak jste došel k tomu, že je nutno vyměnit celou elektriku? to máte v ruce nějakou technickou zprávu, kde je to doporučeno? Na základě čeho je to akutní stav? Na základě špatného stavu, anebo na základě zvýšených požadavků na elektrickou instalaci?
V 80. létech jsme již dělali rozvody 3. vodičové a 5. vodičové..... a často již v husím krku s protaženými vodičemi.
Proto se to musí vidět a znát budoucí požadavky.
Kdo v tom má zkušeností, tak vám to řekne na místě jaké budou materiálové náklady a jaké výkony. Ale raději bych viděl PD a pak udělat CN....aby to nebyl takový rozptyl ceny.
Opravdu ten rozptyl může být značný, tak jak popisují kolegové. Nedávno jsem pomáhal kompletovat podobný baráček, ale byly tam vypínače kus za 999 kč a jen vyhřívané okapy a chodníky byly za 60 KKč.....myslím, že tam bylo více drátů než v překladech a v armování.
Já jsem sice řešil jen telekomunikaci, která byla dražší než ty vyhřívané chodníky.
Dříve jsme se ptali, zda to bude elektrika jako Trabant, anebo elektrika jako Mercedes. Je v tom podstatný rozdíl.
Jinak ale ty RK dovedou "pěkně" baráčky na prodej nafotit......d ělali jsme jednu dobu pro RK Sting revize elektriky.
Martin Rus:
Odvozoval jsem z toho, co jsem se docetl o zivotnosti rozvodu v hliniku, kde se udavalo cca 30 let, pokud se nemylim, jsem laik + nasledne vlastnosti rozvodu Al po "preziti"
Martin Rus:
Jen abych upřesnil, jak jsem psal, vychazim z toho, co jsem dohledal ohledne zivotnosti a kdyz si to spocitam vychazi mi, ze ted je asi ta doba, kdy by se mely ty rozvody resit, samozrejme je to o stavu, jak jste psal, udrzbe, ktera tu zivotnost pravdepodobne prodluzuje, mam male dite a tak i uvazuji o bezpecnosti takto starych rozvodu.
Martin Novák:
Citace: Martin Rus 13.05.2015, 12:14
Na kolik by cca vysla vymena starych, hlinikovych rozvodu za med v dome o plose 130 m2. Vim, ze je to velmi obecny dotaz, ale jedna se mi o uplne pribliznou cenu, jelikoz nemam predstavu. Uvazuji o koupi domu a je to jedna z veci, kterou bych musel akutne resit, tak abych mel aspon obrazek, predpokladam, ze ani fotografie by diskutujicim nepomohli k nejakemu velmi hrubemu odhadu. Dum byl kolaudovan v 80. letech.
Bohuzel, tady asi fakt nevystacite jen s vymenou rozvodu a pristroju 1:1. V 80. letech byl standard 2 zasuvky a 1 svetlo na cimru. Dneska se v polovine tech baraku setkate s dvacitkou prodluzovacek aby vubec nejak mohli fungovat. Tenkrat se na kuchyn s plynovym sporakem pocital jeden okruh na zasuvky a jeden na svetla. Dneska tam bezne taham 5-6 okruhu a jeste to obcas nestaci. A pak treba jak podotkli kolegove prede mnou, alarm, kamery, internet, skratka cely slaboproud, ktery tenkrat spocival ve zvonku a telefonni pripojce...
Nechci vas desit, ale domek kde bydli rodice je +- dvojce toho vaseho a rekonstrukce elektriky tam pred 5 lety vysla na ctvrt milionu a to jsem jim to delal sam (takze pouze naklady na material, od tatu penize za praci chtit nebudu) a rozhodne tam nejsou natahany uchylnosti typu systemovka s Foxtrotem, pouze zakladni instalace, anteny, internet, alarm a rizeni topeni...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana