MEANWELL: Průmyslové napájecí zdroje LRS

<< < (2/3) > >>

Jan Franěk:
Osobně považuji zdroje MW, za špičku v oboru. Používám je k napájení MaR, LED světel a podobně. V jejich katalogu najdete všechny potřebný informace,  včetně špičkovýho proudu při zapnutí. Také se vyznačují velmi malými odběry,  pokud nejsou zatížené. Zatim jsrm s nimi neměl problém.
Mrkněte na jejich stránky.

Martin H.:
Citace: Jan Franěk  04.05.2015, 20:03

Osobně považuji zdroje MW, za špičku v oboru.
...
Zatim jsrm s nimi neměl problém.

Jeden problém som riešil s pomocou tohto fóra.

Išlo o UPS modul pre 24 V zdroj s pripojením na dva Pb gelové akumulátory. Problém bol v tom, že kvôli nabíjaniu akumulátorov bolo treba zvýšiť napätie zdroja na 27-28 V, čo je mimo 10% toleranciu.  (zle)

Pre mňa to bolo sklamanie, že MW pustil na trh niečo tak nedomyslené.

Roman Šafránek:
Právě že jsme "podobných" zdrojů již poměrně hodně použili (byť např. prodávané "u slona" pravděpodobně bez loga Mean-Well, jestli je to stejný zdroj nebo nějaká podřadná Čína posoudit nedokážu),  ale:
- u mnoha (pravda, dříve prodávaných) zdrojů vůbec nebyl kryt na svorky
- i s nasazeným krytem mám značné pochybnosti o tom, že by bylo splněno IP20
- IP20 si myslím, že není nikde uvedeno - nenašel jsem ho v datasheetu ani na štítku

Osobně mi to připadá, že se jedná spíše o zdroj určený k "vestavbě" do  výrobku než o prvek do automatizačníh o rozvaděče kde je po otevření dveří většina prvků IP20.
Z cca 15ti kusů výše zmíněných zdrojů jsme už minimálně 3 vyhodili na "nafouknuté kondenzátory" (a to nepracovaly v nijak extrémních podmínkách).

Petr M:
Citace: Martin H.  04.05.2015, 21:36

Jeden problém som riešil s pomocou tohto fóra.

Išlo o UPS modul pre 24 V zdroj s pripojením na dva Pb gelové akumulátory. Problém bol v tom, že kvôli nabíjaniu akumulátorov bolo treba zvýšiť napätie zdroja na 27-28 V, čo je mimo 10% toleranciu.  (zle)

Pre mňa to bolo sklamanie, že MW pustil na trh niečo tak nedomyslené.

On ten zdroj není stavěný na akumulátory, ale na napájení zařízení. To je trochu rozdíl  (norm)

Jinak mají i zdroj se zálohováním přímo s připojením Pb akumulátoru a s jeho nabíjením. Zkuste AD-155B  ;). Jenom je trochu dražší...

Citace: Roman Šafránek  04.05.2015, 23:09

Právě že jsme "podobných" zdrojů již poměrně hodně použili (byť např. prodávané "u slona" pravděpodobně bez loga Mean-Well, jestli je to stejný zdroj nebo nějaká podřadná Čína posoudit nedokážu),  ale:
- u mnoha (pravda, dříve prodávaných) zdrojů vůbec nebyl kryt na svorky
- i s nasazeným krytem mám značné pochybnosti o tom, že by bylo splněno IP20
- IP20 si myslím, že není nikde uvedeno - nenašel jsem ho v datasheetu ani na štítku

Osobně mi to připadá, že se jedná spíše o zdroj určený k "vestavbě" do  výrobku než o prvek do automatizačníh o rozvaděče kde je po otevření dveří většina prvků IP20.
Z cca 15ti kusů výše zmíněných zdrojů jsme už minimálně 3 vyhodili na "nafouknuté kondenzátory" (a to nepracovaly v nijak extrémních podmínkách).

On je to opravdu vestevný zdroj. Do rozvaděčů mají provedení na DIN lišty.

GM je oficiální distributor MW, teda aspoň se tak tvářili, ale dá se to koupit i v SOSu a v GESu.

IP20 je by voko (svorky rozteče 7,5mm s bočnicí mezi),  kryty jsem u toho ještě neviděl. Při připojení vodičů s vidličkou jde krytí do kopru tak jako tak. Taže tohle je fakt jenom do zařízení s dalším deklem, odstranitelným jen s použitím nástroje...

Řada MDR nebo DRP je do rozvaděče mnohem vhodnější...

Martin H.:
Citace: Petr M  05.05.2015, 09:59

On ten zdroj není stavěný na akumulátory, ale na napájení zařízení. To je trochu rozdíl  (norm)

Tento argument neprijímam. Tá UPS-ka je na určená na zálohovanie 24V zdrojov.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana