Lze připojit dvě měření jediným kabelem ze sloupu?

<< < (2/4) > >>

Jiří_Hrubý:
Jak říkám, několik rozepří kvůli společné HDS už jsem zažil, stejně jako pokus o lynč když v družstevní bytovce při fotbalu (nějaký mistrovství či co) vyrazil jeden z nájemníků pojistky vysavačem.
Pointa je v tom, že když se rozhádají odběratelé na jednom HDV a jedné HDS, je to jedna ze zbraní ve sporu. ;)

Pavel Horský:
S CYKY 4x10mm2 bych neměl žádný problém. Jde o jeden společný rozvaděč RE. Snad jen jak píše kolega Rotrekl, když už se do toho zasahuje, vyměnil bych kabel za CYKY-J4x16mm2.

Radim Strycharski:
Citace: Válek Tom  02.05.2015, 19:53

Čez svolil s přemístěním elekgtroměrnéh o místa a zároveň přijal žádost o nové umístění elektroměru k novému domku.Ze sloupu před zídkou vede kabel 4x10. Technik z ČEZu mi řekl, že mohu nový rozvaděč připojit na původní kabel a že si mohu přívod rozdělit před hlavními jističi.

Pokud to nevadí vám, nevadí to už nikomu. ČEZ si jenom ušetří náklady. Kdybyste jako zřizovatel  nového odběrného místa trval na tom, že si uděláte samostatnou odbočku k elektroměru, což je vedení od pojistkové skříně k elektroměrovém u rozvaděči, a že požadujete v pojistkové skříni samostatnou sadu pojistek, ČEZ vám musí vyhovět podle ČSN 33 3320 ed. 2.

František Šohajda:
Citace

Včera jsem to vše udělal a skočil za sousedem revizákem, jestli by mi na to kouknul a domluvili jsme si termín na revizi. On se přišel podívat a řekl, že asi bude problém s tím jedním kabelem ze sloupu. Protože prý ČEZ s tím dělá problémy.

Nevím proč to řešíte ?
V rajónu EON vám udělají zdarma nový kabel i HDS zadarmo ....Aby jste měl samostatný
přívod jen pro vás.
Není problém aby natáhli i 4 přívody a 4 HDS pokud budou potřeba, bez kecání, bez vaší finanční účasti.
Ta tam jsou doby ,kdy se dělali na jeden přívod dvě HDS..!
Myslím si, i ČEZ bude postupovat podobně jako EON.

Lukáš Rotrekl:
Citace: František Šohajda  03.05.2015, 12:44

EON vám udělají zdarma nový kabel i HDS zadarmo .....

Zdarma zadarmo? No to bych dal do uvozovek a dodal k tomu, že jen v rámci zřízení nového odběrného místa nebo navýšení příkonu. Tedy s poplatkem na podíl na oprávněných nákladech distributora na zajištění dodávky elektrické energie. Někdy se dá domluvit i v rámci rekonstrukce, že pojistkovku na sloupě nachystá distributor a na vás pak bude jen HDV.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana