Jak rozchodit "3kW soustruh" na 16A 3F jističi char.B?
Milan Hudec:
Si vzpomínám že jsem pro frézku viděl několik jističů v serii, nejsem ovšem kovaný v motorech proto bych se råd optal zkušených zda je takové řešení možné pro motory ala zde řešený soustruh.
Juraj Rojko:
Citace: Milan Hudec 02.05.2015, 11:08
Si vzpomínám že jsem pro frézku viděl několik jističů v serii, nejsem ovšem kovaný v motorech proto bych se råd optal zkušených zda je takové řešení možné pro motory ala zde řešený soustruh.
Není to něco na principu "softstarteru" ve formě 50m bubnu?
Zdeněk Mazač:
Když pominu všechny tady ty rady laikovi a to, že evidentně o dané problematice nic neví a chce jen potvrzení svého názoru, tak bych se chtěl kolegů zeptat, jaký názor mají u tohoto problému na změření impedance sítě u všech fází? Hodně to napoví o stavu instalace.
Jan Franěk:
Citace: Zdeněk Mazač 04.05.2015, 02:43
Když pominu všechny tady ty rady laikovi a to, že evidentně o dané problematice nic neví a chce jen potvrzení svého názoru, tak bych se chtěl kolegů zeptat, jaký názor mají u tohoto problému na změření impedance sítě u všech fází? Hodně to napoví o stavu instalace.
Máš pravdu. Osobně moc nejsem zastáncem rad na dálku, protože mě to mnohokrát vytrestalo. Tedy ne že bych nechtěl poradit, ale mnoho problémů je zapotřebí řešit v širších souvislostech. Dovolím si to hlavně tam, kde instalaci znám, včetně možností a znalostí tazatele.
Proto i zde, byť FM, nebo podobné řešení by mělo fungovat, si nejsem jist tím, že to vyřeší vlastní problém. Je to střílení naslepo, nebo taková trochu pudová věc. Buď to půjde, nebo nepůjde. Jako profesionál, si to nemůžu u zákazníka moc dovolit, když pak po něm chci peníze za svůj čas i materiál. Proto bych taky provedl pár měření, třeba jaký je celkový odběr garáží (při zapnutí nějakého pohonu vrat) a jestli zapnutý soustruh už nebude za hranicí hlavního jističe, nebo co udělá nová velká zátěž, s napětím a impedancí v síti. Velmi často to pomůže odhalit skrytý problém, který se pak nepříjemně může vrátit. Je toho poněkud víc a není důležité to jen změřit a prohlédnout, ale i správně vyhodnotit. Terčem ostatních, naštvaných sousedů, pak budete jen vy. Navíc to řešit metodou pokus omyl, si může dovolit jen ten, kdo má dost peněz, nebo levného času. Rozhodně to není nejlevnější, ani nejsnadnější cesta.
Spálenej motor, nebo odkouřenej FM. může nečekaně, vše prodražit.
Batik:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 30.04.2015, 18:34
Jirka La: Byla-li stavba zkolaudována jako garáž, předpokládá se, že budete provádět pouze jednoduché práce související s automobilem. Například výměnu žárovek, pneumatik, možná svíček. Soustruh do toho fakt nepasuje. Ale nebojte se, já vás udávat určitě nebudu, jenom jsem upozornil na možný střet se zákonem (prostřednictví m horlivého souseda).
Jenda_12345: váš dotaz jsem nepochopil ani co do obsahu, ani co do umístění v tomto vlákně.
nevím co je dovoleno provozovat v garáži jestli jen parkování vozidla nebo i údržba a opravy ale pokud je možné provádění údržby tak pro výrobu drobných dílů na soustruhu je tento nutný takže by snad jeho používání v garáži bylo v souladu se zákonem? osobně provádím opravy v bývalé stodole v padesátých letech minulého století přestavěné místním jzd na kovárnu a bývalé chlívy z roku 1937 jako garáže pro traktory..
nejlepší pro tazatele by byla samostatná přípojka protože připojení tohoto stroje nedá sousedům spát a budou rýpat tak dlouho až se to vyrýpnout podaří
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana