Jak rozchodit "3kW soustruh" na 16A 3F jističi char.B?
Jirka La:
Do řadové garáže jsem si pořídil soustruh S28 - poháněný 3kW elektromotorem, ozubená kola, převodovka.
Hlavní 3F jistič pro všechny garáže má bohužel jen 16A s char. B.
Po zapnutí motoru tento jistič okamžitě vypadl.
Tou dobou v okolních garážích nikdo nebyl, takže neběžely jiné spotřebiče.
Na vině hádám bude proudový ráz při spuštění motoru (jak je zapojený nevím).
Myslíte, že pomůže softstartér, motorový spouštěč, přepínač hvězda-trojúhelník nebo něco podobného. To jsou věci, které se mi podařilo vygooglit.
V úterý dojde elektrikář, ale mně to vrtá hlavou TEĎ a jsem zvědavý co se s tím dá dělat, popř. jestli někdo řešil podobnou situaci.
František Janeček:
Nejdříve zkuste ofotit štítek motoru a zapojení svorkovnice motoru.U toho soustruhu byly motory na různá napětí.Měřil jste izolační stav motoru?Kdo ví kde to stálo a může být mokré, nebo poškozené vinutí motoru.Potom teprve má cenu uvažovat, co s tím.Motorovým spouštěčem si nepomůžete.Nem á na proudový ráz při spouštění žádný vliv. :)
Jirka Š. Svejkovský:
Jenom tak mimochodem, soustruh v garáži, není to užití stavby v rozporu s vydaným kolaudačním rozhodnutím?
Správní delikt dle Stavebího zákona č. 183/2006, §180 odst. 1, písmeno g), za což lze uložit ve správním řízení pokutu až 500.000 Kč.
František Šohajda:
Tazatel se ptá na jistič, ne na pokutu ! ;D ;D ;D
Kterou může obdržet.... (beach)
Petr M:
Citace: František Šohajda 30.04.2015, 13:41
Tazatel se ptá na jistič, ne na pokutu ! ;D ;D ;D
Spíš by se měl ptát, co mu na tu hračku řeknou ti, co s ním sdílí elektroměr. Dobrá duše reportující úřadům se vždycky najde, pokud má pocit, že někdo má něco na jeho účet...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana