Nejsou dva zásuvkové okruhy v nové garsonce málo?
Joscer:
A elektrická instalace v (nikoliv novém avšak plně vybaveném) bytě 3 + 1 se 2 zásuvkovými obvody je schopna provozu??
Vypadá velmi nechutně, když přijde jeden řemeslník a teď začne plivat: které pras... tohle dělalo? Po něm přijde další a zase: které pras... tohle dělalo?
Myslím, že chtít po elektrikáři vymýšlet co a jak je jako chtít po optometristovi provést operaci oka ( už jí také možná viděl, tak ji zmákne) a pokud někdo (investor) udělal chybu, tak mu měl zakladatel vlákna poradit před - po bitvě a platbě je každý generál. Kde byl rádce? Chtěl to snad dělat on sám?
Jiný případ z minulého týdne: 1KK, pojistek a okruhů mraky rozvaděč jak pro fabriku a přívod 3F x 25A (17,2kW) a dvouplotýnka připojena jen na 230V, a žádné další el. výkonové spotřebiče - opravdu vtipné, vše zaplatil investor, všichni spokojeni... Dokud investorovi někdo neřekne, že naletěl :-)
Sladká nevědomost. Pokud to neohrožuje život, nač kazit investorovi radost? Vyreklamovat podobné věci většinou nejde z více důvodů a jedním z nich je nejasné zadání. V případě tohoto vlákna pak byla možná na 1. místě cena.
Jiří_Hrubý:
Citace: PetrBaned 17.04.2015, 14:30
Ano přesně že je omezen na užívání a komfort=0
ale ikdyž jsem investorce vyčetl že je to i její chyba že si nezaplatila elektroprojek, který by stál méně než vyřešení současné situace, tak to stále nemění nic na tom že je mi ji líto že má nekomfortní a nebojím se říci i nefunkční instalaci. Ale neberu tedy některé ty názory že si to zákazník "objednal" ..je to laik a elektrikář by snad měl investorce vysvětlit že dva zásuvkové okruhy jsou málo. Sakra jsem rozpálen do běla ! Když už neudělal v patře podružný rozvaděč, tak snad ty dva přívodní kabely mohl do toho patra dotáhnout ..je to cca. 2x15 metrů ...žádná velká investice...al e teď když jsou udělaný podhledy a vše nachystáno na bydlení je to na "malou rekonstrukci" za cca. 10tis . No nic srdíčko jsem si vylil ..a už vás v určitých názorech chápu., .., .
Chápu to z vašich indicií tak, že je ta půdní vestavba napojená z rozvaděče bytu, který má hlavní jistič 25A. Z toho vycházejte, nelze vytvořit energetický komfort, když se energie nedostává. Můžete mít samostatný kabel pro každou zásuvku a stejně nepůjdou využít současně.
Elektrikář nemá moc co vysvětlovat, ten má mít jasno z PD a své požadavky má sdělit zákazník projektantovi.
Jaroslav Hasala:
Primárním účelem revizí je posouzení bezpečnosti.
Zde popisované řešení asi přímo nebezpečné nebude, z tohoto úhlu pohledu to také lze brát.
Nicméně revizní technik by měl vidět i další souvislosti, zohlednit i připojované spotřebiče a předpokládaný způsob používání el. instalace.
U této instalace se dají problémy více než jen předpokládat.
Jiří Novotný- Stryker:
Já osobně bych takovouto revizi nepustil, výchozí revize má být bez závad ...
Jak jste na to přišel? Další, všeobecně zažitý blud!! >:(
Jiří Novotný- Stryker:
Nicméně revizní technik by měl vidět i další souvislosti, zohlednit i připojované spotřebiče a předpokládaný způsob používání el. instalace.
A toto Vaše tvrzení se opírá o co? :o
No hlavně neříkejte o selský rozum :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana