Co udělat s mělce uloženým nn kabelem nalezeným pod asfaltem před domem?
frenki:
Takže z výše uvedeného je pro mě v podstatě nejvýhodnější ČEZu nic neoznamovat, pokusit se podkopáním kabel trochu "utopit" a položit na něj zámkovou dlažbu tak jak bylo v plánu.
Jakákoliv komunikace této zaléžitosti do ČEZ přinese pouze komplikace a náklady v můj neprospěch :-[
Zdeněk Friedrich:
Citace: frenki 12.04.2015, 15:16
Takže z výše uvedeného je pro mě v podstatě nejvýhodnější ČEZu nic neoznamovat, pokusit se podkopáním kabel trochu "utopit" a položit na něj zámkovou dlažbu tak jak bylo v plánu.
Jakákoliv komunikace této zaléžitosti do ČEZ přinese pouze komplikace a náklady v můj neprospěch :-[
"Úspora" se nemusí vyplatit. Myslete na to, že pokud je kabel odkrytý jen v krátké vzdálenosti cca 4m, kabel je uložen v betonové trubce a prohloubíte výkop, může dojít k mechanickému poškození kabelu. Bez předběžné konzultace s technikem ČEZ a navíc bez elektrotechnic ké kvalifikace to budete asi těžko vysvětlovat, a postih ze strany ČEZU může být znatelný.
Lukáš Rotrekl:
To co provádíte...:
Máte na to stavební povolení (pokud jej to potřebuje)? Případně jste ohlásil?
Máte povolení na činnost v ochranném pásmu?
Jak napsal kolega Freidrich, oboje je bruslení po tenkém ledě, a oboje pro Vaši peněženku. V případě legálního postupu je vetší riziko, že to bude něco stát, v případě druhém, je menší riziko, ale výrazně větší cifry...
Osobně doporučuji volit variantu 1. Je to ta správná.
Vratislav Fugl1:
Základní otázky: Čí je ten pozemek? Koupil jste dům vč. pozemku? Znáte jeho hranice? Ty schody mne tam docela matou, že by vedl kabel po Vašem pozemku? Zjistil jste už, co to vlastně je za kabel, resp. k jakému účelu slouží? Není to VO?
IM:
Citace: Zdeněk Friedrich 12.04.2015, 09:29
Současně platná ČSN 33 2000-5-52 ed. 2 Tabulka NA.6 - Minimální hloubky kladení kabelů do 1000V do země v cm:
terén 35
chodník 35
vozovka, krajnice vozovky 100
Nemůžete si z normy vybrat jen to, co se vám hodí. :-[ Co takhle poslední odstavec: Kde nelze dosáhnout hloubek dle tabulky NA.6....nutno kabely opatřit mech. ochranou (rourami,...).. Takže uvedenou normou argumentovat nelze!
A stejně to bylo i v ČSN 34 1050!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana