Co udělat s mělce uloženým nn kabelem nalezeným pod asfaltem před domem?
Zdeněk Friedrich:
Citace: Milan Illek 12.04.2015, 16:17
Nemůžete si z normy vybrat jen to, co se vám hodí. :-[ Co takhle poslední odstavec: Kde nelze dosáhnout hloubek dle tabulky NA.6....nutno kabely opatřit mech. ochranou (rourami,...).. Takže uvedenou normou argumentovat nelze!
A stejně to bylo i v ČSN 34 1050!
No, mě se to nijak nehodí. :) Tu poznámku si vysvětluji tak, že pokud nelze uložit do 70cm (např v orné půdě) nebo 100cm (silnice, krajnice) je nutno uložit do trubky a pokud je uloženo v 35 cm musí být v trubce při zvýšeném nebezpečí mechanického poškození. Poznámka je a byla napsána i v 34 1050 tak, že to není jednoznačné. Teď se o tom můžeme přít, ale to je asi tak všechno.
frenki:
Pozemek kde se kabel nachází je můj, celý vjezd do garáže až po cestu + schody a předzahrádka jsou mým pozemkem, který jsem koupil s domem. Stavební povolení snad na výměnu dlažby nepotřebuji. To že se tam nachází nějaký kabel si myslím neví ani ČEZ.
Luboš Felenda:
Otázka a jak víte, že je v té trubce vůbec nějaký kabel ? není to nějaký trativod ?
Zdeněk Friedrich:
Citace: frenki 12.04.2015, 16:53
Pozemek kde se kabel nachází je můj, celý vjezd do garáže až po cestu + schody a předzahrádka jsou mým pozemkem, který jsem koupil s domem. Stavební povolení snad na výměnu dlažby nepotřebuji. To že se tam nachází nějaký kabel si myslím neví ani ČEZ.
Pokud se jedná o přípojku ze 70-tých let, budou jí mít ČEZ zakreslenou. Že by se jednalo o veřejné osvětlení, vzhledem ke vzdálenosti od chodníku, pochybuji. Ještě by to mohl být sdělovací kabel a o tom by měla mít povědomost Telefonica, dříve Telekom a v době zřizování Česká pošta.
Vítězslav Vaněk:
Pokud to není kabel do Vašeho domu a není na něj věcné břemeno tak tam nemá co dělat nebo se mýlím?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana