Budeme muset měnit pilíř pro měření pokud změníme přípojku z 3f na 1f?
František Šohajda:
Citace
To mi připomíná vymáhání razítka na objednávce od mého dodavatele s odůvodněním, protože to vyžaduje ISO, ale to už je jiná kapitola.... Smích
Jo,jo...
ISO tam je to úřad v úřadě!! (zle)
Nedávno jsem se s nimi dohadoval, chtěli na přístroji štítek o kontrole!!
Chtěl jsem po nich, podle jakého předpisu to chtějí, když jsem jim dal maximálně vyplněný tiskopis o kontrole a přístroj měl jednoznačně identifikovate lný výrobní štítek
se všemi čísly a nápisy....A přesto chtěli další...dal jsem jim ho tam , protože to byli úplní magoři !
Nedovedli mě přesvědčit že já nemám pravdu ! ;D ;D
Vít Rotrekl:
A jako kulatý razítko je záruka kvality? Když jsem si razítka nechal vyrábět, tak po mě nechtěli nic (oprávnění od TIČR ani ČBÚ, živnostenský list, ani občanku).
Ano takže jedině na ŽÚ by vám mohli potvrdit, že ten který člověk existuje. A na TIČR jestli má potřebné oprávnění na montáže a revize. A že je opravdu RT.
K dotazu.
Osobně si myslím, že to bude záležet na dané lokalitě a na technikovi který bude toto mít na starosti. Klidně to může být okres od okresu jinak.
Takže jediná moje rada je kontaktovat místního elektrikáře, který se těmito věcmi zabývá, ale umí je "udělat" od záčatku do konce. To je od pomoci s vyplněním přihlášky, přes případné úpravy ER, revizi až po osazení ER.
Co se týče přesunu. Ještě jsem se nesetkal, s tím abych byl donucem přesunout ER ven na přístupné místo. Vždy když jsem to dělal, tak to bylo po dohodě se zákazníkem, že to bude lepší, ale ještě se mě nesetkal s tím, aby mě EON, řekl že když to nebude na přístupném místě, tak mě neosadí elektroměr.
David Hruda:
Citace: Roger 29.03.2015, 12:12
Jinak podle me, vyse uvedenemu razitku chybi ICO, neni proti nicemu tam mit i IC a DIC, to musi podnikatel stejne povinne uvadet, tak proc ho nemit v razitku...
Ještě taky velikost bot a jméno otce a matky....
Jak souvisí IČ s RT? Pokud je to zaměstnanec, IČ ani DIČ nemá.
Nebylo by lepší trochu přemýšlet, než sem začnete něco plácat?
Miroš Jan:
Citace: František Šohajda 29.03.2015, 12:23
Jo,jo...
ISO tam je to úřad v úřadě!! (zle)
Nedávno jsem se s nimi dohadoval, chtěli na přístroji štítek o kontrole!!
Chtěl jsem po nich, podle jakého předpisu to chtějí, když jsem jim dal maximálně vyplněný tiskopis o kontrole a přístroj měl jednoznačně identifikovate lný výrobní štítek
se všemi čísly a nápisy....A přesto chtěli další...dal jsem jim ho tam , protože to byli úplní magoři !
Nedovedli mě přesvědčit že já nemám pravdu ! ;D ;D
Tak si na ně byl měkej.
Mě se stalo něco podobného, a to v době, když ještě platila samostatná norma, na provádění revizí ručního elektromechani ckého nářadí.
Pánové stran ISO, že mám revizní zprávu neplatnou, neboť jsem tam neměl napsány změřené údaje u nářadí.
Po mém dotazu, kde je napsáno, že tam musí být změřené údaje napsány, a předložení normy, jsem je hodně rychle vypoklonkoval ze dveří.
Roger:
OT: Vy jste kdo? Sluzebnik toho, kdo vas najal a plati? Neumite vyrobit stitek? Tak proc konfrontujete sveho chlebodarce?! A jeste se tim pochlubite a pohorsujete se nad tim? Nechapu! Priste si zavola nekoho, kdo ho nebude prudit, muj nazor. Zakaznik ma vzdy pravdu. Howgh :-)
David Hruda: ano pokud... Neni to zamestanec, je to OSVC. Overoval jsem to. Souhlasim - premyslejte :-) kdyby to chtel pouzivat jako razitko v zavisle cinnosti, uvadel by tam svou privatni adresu?
----
K veci: jasne, ze na drevenou desku ne, ale to jste vazne v nedavne dobe nikdo nesnizovali jistice u nekoho, kdo ma rozvadec mimo sloupek? Asi ne, ze? To se nedela tak casto. Anebo proc volat?
Stejne mluvite s externim callcentrem!! (alespon v pripade Cezu, to jste netusili, ze?) a na 3 zavolani dostanete 3 nebo 4 ruzne odpovedi :-))
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana