Budeme muset měnit pilíř pro měření pokud změníme přípojku z 3f na 1f?
František Šohajda:
Citace
Takže razítko vyžadují.
Nemůžou ho vyžadovat, protože to nemá žádnou oporu!
Minulý rok jsem řešil na ČÚBP absenci razítka na RZ pro kolaudaci ....
Úřad se vyjádřil tak, že žádné razítko být nemusí a o barvě ani zmínka také...
Pak vzal Stavební úřad RZ i bez razítka, ale muselo být trochu dusno s dopisem pro SÚ!
Tuším, že i napsali na SÚ závazný dopis ohledně razítka na RZ....
TO Rotrekl:
Jiné útvary mohou mít odlišné podmínky....já jen o klasice pro RZ u obyvatelů...
Vít Rotrekl:
Jo jo.
Já ho ale pro svůj klid dávám všude :), ale možná, že až bude nějaký zákazník, SÚ potížista, tak je budu provokovat taky...
Roger:
A jeje, elektrikar provokater? Nedas berana, nezaplatim :-) jak proste mily elektrikari :-)
----
1) Vyzadovat ho "nemohou"? I vy kverulanti... Ale spotrebitel si timto usetri spoustu potencialnich prutahu a problemu :-)
2) Nadto spotrebitel asi nema sanci jinak poznat, ze neni elektrikarem podveden, do zadosti viz https://www.cez.cz/edee/content/file/pece-a-podpora/zadost-smlouva-o-sdruzenych-sluzbach-domacnost.pdf razitko musi byt uvedeno (a tim nemusi spotrebitel dokladat Cezu samostatnou revozni zpravu) - anebo kde spotrebitel overi evidencni cislo opravneni online?
Asi nijak, nezbyva, nez vyzadovat kulate revizni razitko (pripadne obcanku a zkontrolovat online ZL a ICO) :-) viz http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,13598.0.html
Bez toho razitka spotrebitel jinak neprokaze, pokud tedy nevi, jak ma vypadat RZ, ze byl podveden - anebo snad existuje zakon, vztahujici se treba na dite, ze dite nesmi vyplnovat revizni zpravu?
Jinak podle me, vyse uvedenemu razitku chybi ICO, neni proti nicemu tam mit i IC a DIC, to musi podnikatel stejne povinne uvadet, tak proc ho nemit v razitku...
---
Ale zpet k memu puvodnimu postu namisto hadek o razitku :-)
Za kolik vy s kulatym razitkem udelate zmenu z 3x25 na 1x25? A jak posoudite a v jakem distr. uzemi nutnost budovat novy pilir (kdyz stavajici neni na hranici pozemku)? Mate s tim nekdo KONKRETNI zkusenosti?
Zdenek Hejčl:
Nechtěl jsem provokovat s razítkem, ale na RZ jsou všechny náležitosti ohledně RT. (beach)
Razítko být fakticky nemusí.
To mi připomíná vymáhání razítka na objednávce od mého dodavatele s odůvodněním, protože to vyžaduje ISO, ale to už je jiná kapitola.... :D
Lukáš Rotrekl:
Citace: Roger 29.03.2015, 12:12
Za kolik vy s kulatym razitkem udelate zmenu z 3x25 na 1x25?
To snad nebude řešit veřejně, ne? To je otázka konkurenčního prostředí...
Citace: Roger 29.03.2015, 12:12
A jak posoudite a v jakem distr. uzemi nutnost budovat novy pilir (kdyz stavajici neni na hranici pozemku)? Mate s tim nekdo KONKRETNI zkusenosti?
Zavolám na distributora, že chci udělat to a to.. Distributor řekne co chce dodat za papíry a co bude potřeba... Případně se domluvím se zákazníkem, že to uděláme nějak, ale je riziko, že to neprojde, protože ........, a bude se to muset následně dodělat..... Ale jsou věci, za který nejdu... Např. dřevěná deska v rozvaděči je za mou hranou...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana