Je třeba samostatný chránič pro sporák?

<< < (7/10) > >>

Jiří Schwarz:
Kabel ukončený vidlicí se objevuje u některých bojlerů, z toho s čím jsem se setkal, bych si dovolil dojít k názoru, že je to spíše u "menších výkonů".
Pokud je tam vidlice+zásuvka, pak bych u zásuvky chtěl vidět chránič.

Jan Franěk:
 :-\ :-\

Tři stránky k dotazu, včetně odbočení o bojlerech,  kde v odpovědi stačí říct, že není předepsán, ale je rozumné ho použít.
Důvodem je zvýšená bezpečnost a díky více chráničům i celková spolehlivost řešení. Není to nic složitého a nepochopitelné ho.

;) ;)

Petr M:
No, shrnul bych to za sebe takhle:

Riziko v kuchyni je extrémní, od suché hadry na sporáku přes mokrou hadru v ruce, pokračujíce vylitou horkou polívkou a končíce tyčovým mixérem ve dřezu plným vody, kdy hospodyňka potřebuje míchat a současně chladit nějaký krém.

Takže cokoliv může za rozumnou cenu pomoct, je vítáno.
1. Kuchyň na chránič(e) vždycky, otázka je jestli na jeden, nebo to rozsekat na několik.
2. Sporák na vypínač vždycky. A naučit se ho při odchodu vypínat (zvlášť pokud jsou v bytě nějací mazlíci, viděl jsem kočku, jak dokázala během přeběhu po lince zapnout dvě plotýnky sklokeramiky).
3. Detektor kouře dokáže upozornit i na připálený brambory, tak proč se za pár stovek neposychrovat  ;) A ideálně propojitelný s vyrážecíma cívkama u jističů sporáku a trouby  >:D

Juraj Rojko:
Detektor kouře v kuchyni je sice teoreticky skvělá věc, v praxi to však moc nebude fungovat kvůli falešným poplachům. Navíc když to začne ječet zrovna ve chvíli, kdy člověk manipuluje s hrncem plným vařící vody, tak to nemusí u slabších povah skončit úplně dobře.

Ale jinak jste mě inspiroval k jednomu docela fajn nápadu. Vypínač u trouby a desky sice u nás není, ale jsou za jističem ovládaným Foxtrotem, takže STOP tlačítko to nahradí...

Jozef BABJAK:
Citace: Jan Franěk  16.03.2015, 08:25

...,   kde v odpovědi stačí říct, že není předepsán, ale je rozumné ho použít.

A ako vidno, po troch stranách diskusií sa stratí aj pôvodná otázka, nakoľko táto vôbec neznela či má alebo nemá byť chránič inštalovaný.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana