Je třeba samostatný chránič pro sporák?

<< < (6/10) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Bocek  14.03.2015, 18:55

...
Dnes je to dobrovolné, anebo to nařizuje nějaká norma?

Ono se to najde v návodech některých výrobců.
Ale když je tam napsáno, že přívod pro spotřebič musí být možné vypnout, tak už to je na velkou diskusi jestli stačí jistič, když je to samostatný okruh, nenašel jsem ani nějaké omezení vzdálenosti mezi spotřebičem a "vypínačem" (jističem)

Pavel Horský:
Radime, to je otázka pohledu každého z nás. Když už dám jako vývod ze sporákovky husí krk, pak to udělám tak, aby byl skrytý ve zdi a jeho vyústění bylo mezi trubkami od bojleru. Takto to vypadá, jako by na instalačku nebyl čas, jen rychle sklidit peníze a táhnout o dům dál.
To už je taková česká nátura. Pěkné se nechválí, ošklivé se haní horem dolem.

Juraj Rojko:
Citace: Jiří Schwarz  15.03.2015, 18:02

Ono se to najde v návodech některých výrobců.
Ale když je tam napsáno, že přívod pro spotřebič musí být možné vypnout, tak už to je na velkou diskusi jestli stačí jistič, když je to samostatný okruh, nenašel jsem ani nějaké omezení vzdálenosti mezi spotřebičem a "vypínačem" (jističem)

Např. Miele ve svých návodech uvádí:

Není-li zásuvka přístupná nebo je-li plánováno pevné připojení, musí být na straně instalace pro každý vodič k dispozici rozpojovací zařízení. Jako rozpojovací zařízení lze použít spínače se vzdáleností mezi kontakty min. 3 mm. Patří sem jističe, pojistky a ochrany.

Jaroslav Hasala:
Já jsem si tak nějak zvykl připojovat boilery přes zásuvku 230V.
Některé typy boilerů jsou dokonce i přímo od výrobce vybaveny vidlicí 230V.

Pavel Horský:
Tak bojler vybavený vidlicí jsem ještě opravdu neviděl. Vždy vidím jen volný vývod s rozholeným kabelem, žílami opatřenými dutinkami. Pak vídám to, že si tento vývod někdo sám opatří vidlicí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana