Která platná ČSN se zmiňuje o měření přechodového odporu s hodnotou 0,1ohm?

<< < (3/3)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Bocek  06.03.2015, 19:31

Věřím, že se stále zde bavíme o měření spojitosti ochranného obvodu a ne o přechodovém odporu obecně, jak je v úvodní otázce.

No já to vidím tak, že měřením ověřuju "je/není vodivě spojeno" a velikost měřícího proudu není až tak důležitá (samozřejmě by se měl řádově blížit skutečnosti). Při poruše jsou podmínky pro vedení poruchového proudu stejně úplně někde jinde.

Jan Bocek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  06.03.2015, 23:11

No já to vidím tak, že měřením ověřuju "je/není vodivě spojeno" a velikost měřícího proudu není až tak důležitá (samozřejmě by se měl řádově blížit skutečnosti). Při poruše jsou podmínky pro vedení poruchového proudu stejně úplně někde jinde.

Jiří, máš pravdu, protože všimni si toho velkého rozsahu skoro ve dvou řádech u 60204 uvádí proud v rozmezí od nejméně 0,2 do přibližně 10A a 30330360 dokonce až 80A.

Proto záleží na okolnostech, kde mi stačí obvodová zvuková zkoušečka a případy, kdy použiješ zdroj proudu a budeš měřit konkrétní hodnoty a výsledkem je stejně vyhovuje/nevyhovuje.
Někdy stačí jen fyzická kontrola a někdy i měření. To je již ta rozlišovací schopnost daná také praxi. Ale zde společně studujeme normy a hledáme, co nám nabízí za doporučení. Osobně jsem často i překvapený.... .je to někdy i dobrodružství.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana