Je spotřeba 4.500kWh za 4 měsíce v rodinném domě v pořádku?
Marek - ELEKTRO:
Jasné, isto sa ta rovnica učila na základke v 7. ročníku... a isto si tej rovnici chápal :D....
Petr M:
Citace: Marek - ELEKTRO 06.02.2015, 10:35
Jasné, isto sa ta rovnica učila na základke v 7. ročníku... a isto si tej rovnici chápal :D....
A víte, že chápal? Ve fyzice se většinou faktory násobí (pokud v tom nejsou ecponenciální zrady).
Čím víc materiálu, tím víc tepla potřebujeme - hmotnost v čitateli.
Čím větší rozdíl teplot, tím vís potřebuju energie - rozdíl teplot v čitateli
A celý vynásobit konstantou podle toho, co ohřívám...
Kde je nějaká věc, která by nešla pochopit? Je to prostý jak Ohmův zákon...
Jan Franěk:
Výše spotřeby, může být a pravděpodobně i bude reálná. Viz příspěvky kolegů Jiřího Schwarze,Václava Třetího a Petra M.
Něco jiného je celoroční průměrná denní spotřeba. S tou se dostanete samozřejmě níž.
Mě to výpočty také vychází celkem reálně.
Když to vezmu trochu jinak. Dva přímotopy na půlku, celkem cca 2kW, běží 15h denně, krát 120 dní.
Dostaneme 3 600KWh Pak ještě boiler, svícení a podobně. Vůbec to není nereálné. Naopak. Buďte v klidu. Navíc výměna přímotopu nic nevyřeší, jak psali kolegové. To, že má něco v názvu eko, ještě nemusí nic znamenat.
Pokud chcete mít jistotu, sjednejte si RT na kontrolu a změření jednotlivých spotřeb, nebo zakupte měřiče spotřeby do zásuvky a zapojte ne ně jednotlivé přímotopy. Tedy pokud je to ve vašem případě možné. Vím, že někde jsou přímotopy s vidlicí a jinde napřímo zapojené do krabic.
Citace: Jiří Novotný- Stryker 06.02.2015, 14:37
Chápu, že spousta z vás má potřebu se vyjadřovat ke všemu a za jakoukoli cenu, ale i tak. :)
Jasně. Obzvláště váš předchozí příspěvek byl velice přínosný a vše plně osvětlil.
Citace: Jiří Novotný- Stryker 06.02.2015, 09:01
Pokud jste k tomu ještě "zahradník", tak je spotřeba přiměřená ;D
Jak se říká: Zahulíme-uvidíme! ;)
(wall) (eek)
Lukáš Rotrekl:
Zajímavá by mohla být tato kalkulačka, ale bohužel pro ni budete potřebovat znát tepelnou ztrátu objektu. Ale k té by se třeba dalo dojít experimentálně početně :) tak, že změříte teplotu (co nejpřesněji) v místnosti, vypnete topení a změříte buď teplotu za nějaký čas a nebo čas za který se sníží teplota na nějakou mez...Pak už "jen" spočítáte, kolik zmizelo tepla. Samozřejmně budete muset znát ještě venkovní teplotu. Někdo z fyziků?
http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a-vypocty/47-potreba-tepla-pro-vytapeni-a-ohrev-teple-vody
Jan Alin:
Citace: Petr M 06.02.2015, 08:08
Takže si tak... ;) Tuhle rovnici, kterou nás učili někdy v sedmé třídě na základce, neokecá ani podomní, ani bau..., ani webový prodejce, ani kdyby na nose skákal a ušima se odrážel. (norm)
Jste si jistý tou sedmičkou, já se na sedmou třídu stěhoval do jiné budovy a k jinému učiteli a pamatuji si, že to tenkrát byla samá síla, rychlost, gravitace a tak, hrozně mě to štvalo protože ten nový učitel neuměl nic vysvětlit, jen se vztekal, po jeho výměně to šlo o sto procen lépe celé třídě. Zachránil mě tenkrát kamarád, co byl o čtyři ročníky předemnou a co jsem nevěděl tak vysvětlil.
Taky trochu k tématu:
V případě pochybností si zkuste dát na přechodný čas podružné měření, dá se i půjčit, pokud se údaje nebudou výrazně lišit, pak lze zkoumat kde se dá uspořit, mnohdy stažení teploty o dva stupně a jiný režim větrání udělá divy.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana