Jsou normy na přívodný kabel?
Pavel Horský:
Citace: ACEOF ACES 23.01.2015, 17:29
Při převrtání toho kabelu mohlo také dojít např. nejprve k přerušení vodiče N (případně i ke spojení takto přerušeného vodiče N s některou fází) a to mohlo způsobit poškození nějakého spotřebiče/ů (případně i instalace) v provozovně a tento poškozený spotřebič/e by nyní mohl způsobovat to nahodilé vybavování hlavního jističe v provozovně.
Víc než velice nepravděpodobn é.
Milan Hudec:
Dle fota vidím unavené vodiče modrá, hnědå, šedá, základ mohl vzniknout v přechoďáku vodiče N, ony dva fázové pak jedou proti sobě a shazují jistič.
Jiří Schwarz:
Na mě se asi podepsalo, že jsem studoval mj. měřící techniku a tak pokud je to možné, dávám přednost měření před věštěním z kávové sedliny nebo rozsypané čočky...
Pokud se nenaměří nějaký problém s izolačními stavy a proudy budou odpovídat "předpokladům", pak bych přemýšlel o tom, jestli jistič "nedostal pecku, která by se na jeho vlastnostech podepsala" při tom poškození kabelu.
Jan Bocek:
Citace: Jiří Schwarz 24.01.2015, 16:29
Na mě se asi podepsalo, že jsem studoval mj. měřící techniku
Předmět Elektrické měření definoval docent Vladislav Matyáš jako figuru krále na šachovém poli mezi ostatními předměty z elektriky.
Ano, servisman především měří, také revizní technik i zkušební technik především měří a pak vyhodnocuje. Před tímto měřením lidé toho navykládají... .. proto platí, že bez měření není vědění.
...a já pořád, kde Jiří chodí na mnohé nápady a on zatím studoval elektrická měření u profesora Stránského, nebo u Forejta.
Jiří Schwarz:
S těmi jmény jsem se setkal, ale nepotkal jsem se s těmi lidmi.
Já jsem chodil do SPŠE v Plzni, Měřicí a automatizační technika.
Myslím, že jak profesor Voráček, tak ing. Poustka, i když byl každý z nich úplně jiný, nejen ve mě zanechali takový "základ", podle kterého je třeba vědět jak věci fungují, aby bylo možné hledat závadu, protože závada je odchylka od normální funkce.
A především ing. Poustka mě přivedl k mému přesvědčení, že než se začně něco měnit, střihat,... je dobré "nedestruktivní mi metodami" zjistit co nejvíc.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana