Jak postupovat při přístavbě do které zasahuje střešník?

<< < (6/8) > >>

Vaňková:
Citace: Ján Garaj  25.01.2015, 12:01

Pán Palm.Nemusíte mi vypisovať, také veci, ako že už radíte Vy osobne.Ja mám naozaj dosť práce okolo Brna a aj ešte na Slovensku.To som napísal.Tak sa nebojte, že by som vám vyfúkol Vašu zákazku.Len prosím nenaťahujte pani, nejakými zbytočnosťami. Možno som napísal niečo viac,ako som mal,ale väčšina kolegov spoludiskutujú cich ma pozná, ako nekompromisnéh o diskutéra. 

Pane Garaji, já necítím, že by mi pan Palm nutil své služby. A určitě bych nechtěla, aby se tato diskuze zvrtla. Doposud  (poklona)  všem, kteří poskytli informace, vč. p. Palma i vás. Snad to i nadále zůstane ve věcné rovině.

Ján Garaj:
Už len zo zvedavosti.Pod arilo sa to už vyriešiť? A ako?

Vaňková:
Vracím se k tématu. Technik od ČEZ provedl obhlídku, následně přišla kalkulace na zřízení nového betonového sloupu a přeložení střešníku ze střechy na něj v ceně 83.000,- mohu chtít položkový rozpočet, tj. rozepsat detailně vyčíslenou částku? Proč nás nutí, aby byl sloup zcela nový (to je asi ta největší položka) a nepoužijí sloup, který stojí prázdný o 10 metrů dál na pozemku? Akceptuji, že v zákoně je, že přeložku hradí ten, kdo jí vyvolal, ale oni si zmodernizují vedení, dají nový sloup a platit to budeme my. Starší sloup, který prázdný stojí na pozemku, je stejný, jako ostatní sloupy v okolí a na nich je rovněž vedení. Měl by někdo nějaký nápad, čím argumentovat, aby mohl být použit prázdný, volně stojící sloup nebo alespoň aby se ČEZ podílel nějakým dorovnáním? Když jinde je používá a taky nemění. ....

Jiří_Hrubý:
Protože sloup se dává vždycky nový. Pokud nevychází do tahu nebo je mimo, nedá se použít. Přendat a znovu použít starý nejde. Když se trhá, občas se zlomí a obecně už po vytržení nesplňuje požadavky na kvalitu a životnost. Navíc ten odněkud vytažený (zamýšlený k využití) nemusí mít ani potřebný vrcholový tah.
Rozpočet bývá součástí PD, pravděpodobně vám bude přeložku dělat smluvní firma a pokud mají PD s rozpočtem, těžko říct, zda vás nechají nahlédnout.
Co se ceny týče, jen ten sloup je za 10k, jestli se budou dělat úpravy na vodičích či přeložka to taky naskočí, HDS, svod, konzolovina, výkopové práce, manipulace při vypínání, no cena se blíží realitě.
Co dělat s cenou těžko radit, když už je naceněno a přeložka pomalu v realizaci.

Vaňková:
Ano,  (poklona) , to vysvětlení dává smysl. Naceněno sice je, ale zda budeme přeložku realizovat se ještě rozhodujeme. Ještě není podepsáno. Možná upustíme od přístavby, nebo přizvedneme i se střešníkem (se všemi důsledky, které to může mít - už tu někdo upozorňoval na nejvyšší bod na domě a ochranu před bleskem, pnutí, ztížená údržba střechy...). Nepříjemné taky je, že vedení od střešníku za větru vibruje a je to po domě slyšet. Je to otravné jak vítr, kvůli kterému se říká si Van Gogh uřízl ucho :-)
Ale 83.000,- za modernizaci sítě ČEZ z naší kapsy mě vadí. Třeba budou za čas dávat vše do země, a stačí jen počkat, to netuším...
Nebo taky oslovit revizáka a pokusit se najít nějaký průkz nevyhovující instalace z hlediska norem. Máte s tím někdo zkušenost?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana