?? Nesmyslná otázka: Zapojení 12V ventilátoru v koupelně?
Radim Strycharski:
Citace: Kamil Novák 19.01.2015, 23:43
Ale samozřejmě. Např. tento, ale když budete pátrat, tak i řada jiných ... ;)
Nevím, jestli jsem něco nepřehlédl, ale chybí mi tam určení výrobcem do zóny 1.
Adam9000:
Citace: Radim Strycharski 20.01.2015, 13:19
Nevím, jestli jsem něco nepřehlédl, ale chybí mi tam určení výrobcem do zóny 1.
No právě to bude něco jak ty prodejci ventilátoru. Jasně můžete to dát do zony1, ale v navodu ani zmíňka
Kamil Novák:
Citace: Adam9000 20.01.2015, 13:26
No právě to bude něco jak ty prodejci ventilátoru. Jasně můžete to dát do zony1, ale v navodu ani zmíňka
A proč by to tam muselo být, když vhodnost jasně popisuje kol. Buben zde :
Citace: Jiří Buben 17.01.2015, 20:43
I ten ventilátor na 12 V musí mít krytí IP X4. To plyne z ČSN 33 2000-7-701 ed.2 článku 701.512.2. Pro zařízení instalovaní dle článků 701.512.4 a 701.55 musí být použit pro zónu 1 minimálně stupeň ochrany krytem IP X4. Pokud je tam oplach, tak IP X5. No a právě ventilátory mohou být dle již zmíněného článku 701.55 instalovány v zóně 1. Dáte-li si to do souvislostí, tak nezáleží zda jde o ventilátor na 230 V nebo na 12 V. Krytí IP X4 mít musí tak jako tak.
David Frýba:
Tenhle Palouček co vám ho doporučili to je dobrej prodejce.Mne zapoměl do balíku přibalit chránič, ale vyúčtovat mi ho nezapoměl.Takž e jsem měl chránič koupený dvakrát.Na mou reklamaci mi bylo odpovězeno cituji doslova", je nám líto, ale po kontrole skladu nám tu žádný chránič nepřebývá. Dotazoval jsem se i skladníka, který zásilku balil a je si jistý, že chrániče do zásilky dával dva. Jeden chránič byl v krabičce od 25A chrániče, protože krabička měla špatné označení (to ručně přepsal na 40A) a jeden byl v originální správné krabičce, Z tohoto důvodu si je skladník jistý, že tam jsou oba dva.
Prosíme o kontrolu zásilky i obalového materiálu, zda není náhodou někde zamotaný. (poklona) a přeji ....
S pozdravem
odd. reklamace
Tomáš Dušek
Palmat s. r. o.
Tržní 449
436 01 LITVÍNOV"
Adam9000:
Citace: Kamil Novák 20.01.2015, 14:23
A proč by to tam muselo být, když vhodnost jasně popisuje kol. Buben zde :
Takyze tam muzu dat tento ventilator?
http://www.elektro-paloucek.cz/ventilatory/ventilatory-do-koupelen/ventilatory-s/ventilator-vents-100-st-s-casovym-spinacem
Co znamena jestli je tam oplach? 1.8m pod tim mam kohoutek
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana