V čem může být problém pokud HDO nespíná pravidelně jen v určitou dobu?

<< < (2/5) > >>

Miroš Jan:
Pokud máte přímotopnou sazbu 20 hodin, tak to znamená, že v průběhu 24 hodin, je proluka 2 x 2 hodiny. To znamená, že v za dobu 24 hodin, máte 2 x po 2 hodinách vysoký tarif, (VT),  a 20 hodin nízký tarif,(NT).V době VT, kotel netopí, a v době NT kotel topí,(nebo by měl),  na dálku to nepoznám. :)

Jiří Schwarz:
To by chtělo nějaký "zapisovač",  aby bylo vidět kdy to opravdu bylo sepnuté a kdy ne.

Když to "má topit a netopí",  jaký běží na elektroměru tarif? Tím by se dalo jasně omezit, jestli přijímač HDO dělá "chyby",  nebo je problém jinde.

Já jsem asi před rokem objevil zajímavý kopanec - bojler si ohříval "kdy chtěl". To je tak, když si někdo něco chce opravit sám aby ušetřil, místo vadného relé na DIN lištu dal nové, ale to bylo impulsní :'(
Ono bylo v regálu v prodejně "levnější než to druhé"

IM:
Citace: Miroš Jan  06.01.2015, 22:18

Pokud máte přímotopnou sazbu 20 hodin, tak to znamená, že v průběhu 24 hodin, je proluka 2 x 2 hodiny. To znamená, že v za dobu 24 hodin, máte 2 x po 2 hodinách vysoký tarif, (VT),  a 20 hodin nízký tarif,(NT).

::) A kde to tak je? Dle PP E.ON je max. souvislá délka platnosti VT jedna hodina.
To bych nechtěl při -15 dvě hodiny mrznout. :o

Stanislav Krzky:
Myslim ze pan Schwarz tusi kde mam problem. Otazka zni, je mozne ze by teno problem mohlo zpusobovat spatne zapojeni? Logicky ne, ovsem nejsem odbornik...
ted me asi budete nenavidet, ale zapojeni je: ulice->kaplicka[jistic3x25+elektromer s hdo+hdoKabel]->dum[3xna380prokotel+hdoKabel]->mistnost[kotel+stykacUvnitr na hdo]
+ odelene jistice pro ostatni spotrebice bez propojeni s hdo ci kotlem
tak prosim posledni radu, volat servis nebo cez..
Omlouvam se ze jsem tak doterny, ale opravdu je nam zima :o)

IM:
Citace: Stanislav Krzky  06.01.2015, 23:03

...tak prosim posledni radu, volat servis nebo cez..

Logicky: Kontaktujte zhotovitele elektroinstala ce či zpracovatele výchozí revize.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana