V čem může být problém pokud HDO nespíná pravidelně jen v určitou dobu?

<< < (3/5) > >>

Jiří Schwarz:
Sorry, ale já jsem "technik",  ne věštec.
Takže z toho popisu tuším, že je to nějaké ze standardních provedení, ale konkrétní chybu v tom nenajdu.

Je třeba začít tím, co už jsem psal - je třeba zjistit, jestli v době, kdy by to podle dodavatele mělo být přepnuté na NT, ale netopí to, je na NT přepnut přijímač HDO a tedy i elektroměr.
Nemáte HDO se "dvěma signály",  tedy pro kotel 20 hodin a pro akumulační ohřívač TUV 8 hodin? Nemohlo dojít k "přehození" signálů?
Elektrikář (elektrikář, ne nějaký obecní patlal) by v době, kdy to má topit a netopí, měl jasně a jednoznačně poznat proč to netopí. Pokud to bude "pan elektrikář",  měl by vědět jak se s dodavatelem dohodnout na odplombování HDO, aby si to mohl zkontrolovat a změřit přímo na svorkách.
Pokud máte dojem, že vám váš elektrikář nepomohl tak, aby to odpovídalo ceně, není jediný na světě.
Jsem z Domažlicka, kdyby to bylo tady někde v okolí, můžeme se dohodnout. Ale máme kolegy i jinde, máme kontakty na odborníky, kteří zde nediskutují, ale také "umí".

Miroš Jan:
Citace: Milan Illek  06.01.2015, 22:55

::) A kde to tak je? Dle PP E.ON je max. souvislá délka platnosti VT jedna hodina.
To bych nechtěl při -15 dvě hodiny mrznout. :o

To máš zdivo tlusté 10cm?

Vít Rotrekl:
Jestli jste z brna a okoli tak pisnete muzu se na to prijet podivat :-).
Myslim ze cez vam nepomuze. Ale prumerne zdatny elektrikar by mel dokazat zjistit kde je problem.

Napada.me jeste jedna vec co tu nezaznela. Co ukazuje kotlovy teplomer. Jestli nahodou neni problem v tom, ze to proste voda 60st nevytopi... Vim, ze u ke doma (byt 3kk, ze trech stran je obvodova zed, ta nejvetsi temer presne k severu) a kdyz byly cca tyden mrazy 10 stupnu pres den, tak 14kW plynovy kotel, nebyl schopen byt vytopit, kdyz jsem mel nastaveno aby ohrival vodu do topeni na 60st. Kdyz jsem zvedl na 80st tak to bylo v cajku.

Petr Liskar:
Citace: Stanislav Krzky  06.01.2015, 23:03

Omlouvam se ze jsem tak doterny, ale opravdu je nam zima :o)

Nejdřív se obraťte na firmu, která vám to instalovala. Píšete, že je to nová instalace. Já se bojím, že buď něco instalátoři nezvládli, nebo mate kliku na vadný kus kotle. Ten kotel by měl mít dvě topné patrony, hlavní stykač a šest spínacích prvků (pro každou jednotlivou spirálu). Kotel má pseudoplynulou regulaci, která postupně spíná nebo odpojuje jednotlivé topné spirály a jejich
části. Cílem tohoto systému je efektivní využívání výkonu kotle pro dosažení maximální tepelné pohody a zvýšení životnosti rozdělením spínacích cyklů rovnoměrně mezi jednotlivé topné sirály.
Můžete mít též blbě nastavený regulátor kotle, takže jaksi nemá potřebu topit, ačkoliv Vz jste názoru přesně opačného.

Vy laicky můžete udělat jedinou věc, a to zkontrolovat na kotli kontrolku HDO – indikace aktivního stavu HDO.
Možnosti jsou tyto:
- má být nízký tarif, LED svítí a kotel topí: je to OK.
- má být nízký tarif, LED svítí a kotel netopí: závada kotle nebo jeho nastavení.
- má být nízký tarif, LED nesvítí: chyba zapojení, reklamujte to u instalátorů
- má být nízký tarif, LED bliká: závada kotle, reklamujte to

Václav Třetí:
Citace: pihiiil  06.01.2015, 10:03

Mame nove nainstalovany Protherm Ray 12K. Problem je, ze pri sepnuti HDO jede pouze v urcite hodiny, dve 2 hodinove faze nam
pravidelne vynechava.

Na dipsleji se nezobrazuje zadna zavada, stale sviti bez chyb i kdyz nebezi nizky tarif.

Já bych řekl, že je vše v pořádku.

Kotel nemá topit celých 24 hod. ale pouze 20 hod. Podmínky sazby D45d jsou splněny. Dvě dvouhodinové mezery v provozu kotle jsou podle zákona správně (je ovšem pravda, že to tak být nemusí, mohou být třeba čtyři jednohodinové nebo třeba až sedm různě dlouhých v celkové délce 4 hod. za den jako mívá PRE).

Harmonogram spínání (dáno kódem na HDO) nemá distributor jen jeden a i ČEZ má některé se čtyřmi jednohodinovým i mezerami, zkuste dohodnout výměnu nebo přeprogramován í HDO s distributorem.

váš dům nemá zřejmě dostatečné zateplení nebo dostatečnou tepelnou setrvačnost, což bývá problém dřevostaveb. Vždyť není ještě pořádná zima a vy máte problém se dvěma hodinami bez přísunu tepla. Co budete dělat při výpadku, který bude delší?

Možnosti řešení jsou různé, dvě nejběžnější používaná řešení jsou :
- použít akumulační nádrž, kterou natopíte během provozu kotle a pomůže vám překlenout netopící mezeru
- nechat si odborníkem namontovat přepínač, který bude blokovat funkci HDO a kotel bude topit stále, je to ovšem řešení, které je v rozporu s připojovacími podmínkami a je i drahé, po čtyři hodiny denně topíte za vysoký tarif.

P.S. Pokud můžete, používejte háčky a čárky, text je pak srozumitelnějš í.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana