V čem může být problém pokud HDO nespíná pravidelně jen v určitou dobu?
pihiiil:
Mame nove nainstalovany Protherm Ray 12K.
Problem je ze pri sepnuti HDO jede pouze v urcite hodiny, dve 2 hodinove faze nam
pravidelne vynechava.
Byl kontaktovan CEZ a nasledna kontrola u rozvadece, kde nam bylo receno ze dodavka je podle planu.
Muze byt problem v zapojeni?
Jedna se o trifazove se spinanim stykace v kotli.
Na dipsleji se nezobrazje zadna zavada, stale sviti bez chyb i kdyz nebezi nizky tarif.
Ve fazi kdy topi, sviti i kontrolka stykace.
Nemame externi regulator/termostat.
Teplot je nastavena na 60°C, vykon 9kW, a tlak na 1.8 kPa.
CEZ stale tvrdi ze zavada je na nasi strane, ze je dodavka podle naplanovanych hodin.
Nemate nekdo tuseni kde hledat problem?
Michal Slabý:
Nevím jestli jsem dotaz pochopil správně, ale elektrokotel má být instalován, aby byl funkčí 20 hodin denně. To znamená, že za 24 hodin je HDO rozeplé cca 2x2hodiny. Kdybyte chtěl, aby vám kotel fungoval jinak, zavolejte elektrikáře, který má s tímto zařízením zkušenosti a on si poradí.
Jiří Schwarz:
Na přijímači HDO si můžete přečíst nastavený "kód" a z toho se dá najít na webu distributora v jakých časech běží VT a v jakých NT.
A jak už napsal kolega, v době VT jsou spotřebiče jako např. kotel blokované.
Pokud je topná část blokovaná, může být napájena nějaká řídící nebo kontrolní část, může tam být napájení pro běh čerpadla (pokud tam je nějaký akumulační nádrž, je logické, aby čerpadlo běželo po celou dobu VT, kdy to "nenatápí").
Jiří_Hrubý:
Ono by úplně stačilo se podívat na fakturu, kde je uvedena sazba jakou máte a pak si dohledat co to znamená. Žádný tarif není na 24 hodin nízké sazby.
Stanislav Krzky:
Pouze doplnim, ze mam tarif na 20 hod. A problem tedy upresnim. Podle stranek CEZu vim presne casy spinani, a dva, jeden kolem osme rano a druhy kolem pulnoci proste "netopi", cimz jde cela akumulace domu do haje. Volal jsem na poruchy, s telefonem sel dolu k rozvodne, tam pani rekl ze blika zluta a cervena (bylo to v dobe nizkeho tarifu) zeptala se na nejaky prehozeny cudliky a rekla ze nam to tam jde.. kotel NETOPIL. tj. opet vynechal jednu fazi a topil az na dalsi nasledujici.. proste topi, ale vynechava pravidelne po dvou hodinach dve faze.. CEZ tvrdi, my ne... pomuzete?
Jedna se o to jeslti mam urgovat CEZ, nebo zase volat servisaka, elektrikare za 2000,- aby mi rekl ze to je problem u CEZu
omlouvam se, trochu dele mi trvalo nez jsem se zde zorientoval...
edit: pro upresneni mame tnhel elektromer s hdo
http://diskuse.elektrika.cz/index.php?action=dlattach;topic=11461.0;attach=5045;image
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana