Proč spadne chránič, když uberu teplotu na troubě?
karfik:
Citace: Václav Kalina DC 28.12.2014, 17:44
Nejspíš vadný termostat, při rozpojení hodí oblouk na kostru a tím pádem padne chránič ;)
Taky mě to napadlo, ale chci se tady ujistit.
David Hruda:
Bez měření se dá těžko něco radit. Padající centrální chránič může být docela oříšek.
Citace: karfik 28.12.2014, 17:50
Kanlux KR6/2
Chlapi, kam na to chodíte? ::)
Martin H.:
Podla katalogu ten Kanlux odpaja aj testovacie tlacitko. :o
Jiří Schwarz:
Po jisté zkušenosti bych chránič od K.... doma mít nechtěl!
Pokud je chránič centrální, u trochu jiné značky jsem se setkal s tím, že chránič, přes který šel rozdílový proud mezi 5 - 10mA, někdy reagoval při změněn napětí v síti (přesně to se stane, pokud máte jen trochu vyšší impedanci a vypnutím termostatu se zvýší napětí).
Bašta Roman:
Řešil jsem to doma letos před vánoci, taky u trouby Mora (stáří cca 5 let), zpočátku jsem závadu také hledal v termostatu, ale zokopaný pes byl jinde - znečištěná spirála.
Na dně trouby časem vznikly malé dírky(velikosti špendlíkové hlavičky) propálením (občas něco sladkého nebo mastného ukápne a když se včas nevyčistí, působí na tom místě vyšší teplota) nebo i korozí. U tohoto typu je spodní spirála použita v otevřeném provedení (keramické prstýnky okolo odporového drátu), která je uložena v kovovém profilu ve tvaru U. Náhoda tomu chtěla, že jedna z dírek byla nad spirálou a tím se na spirálu dostávali nečistoty, které vytvořili ve "vaničce" vrstvu , ktrerá způsobovala vybavení chrániče. Chvlíli se to zlepšilo, když jsem spirálu vyndal a vyčistil (ohněm
vypálil usazené nečistoty), ale pomohlo to jen na chvíli. Po výměně spirály bylo po problému, k velké radosti manželky... 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana