Proč spadne chránič, když uberu teplotu na troubě?

<< < (4/4)

karfik:
Citace: Jiří Schwarz  02.01.2015, 12:27

S tím vypínáním při nějakém "zhoupnutí napětí" jsem se setkal před několika léty u Bonegy. Škoda, že se mi chránič nepodařilo získat "na experimenty".
Každý máme nějaké "oblíbené" značky a nějakou, co nás zklamala, nechci dělat reklamu, ale zatím žiji v přesvědčení, že když tam dám EATON nebo Schneider, tak je to sázka na jistotu. Tím netvrdím, že jsou to jediné dobré. Ale jsou pro mě natolik dobré, že jsem neměl potřebu hledat dál... 

takže řešení je nový chránič? Stejné parametry?

Jiří Schwarz:
Výměna může být řešením, ale nemusí.
- je třeba alespoň v základních parametrech ověřit funkci chrániče. Jestliže je pro jmenovitý vypínací rozdílový proud 30mA, musí při tomto proudu vypnout, může již při 50%,  při menším by neměl reagovat. Pro chránič je požadováno vypnutí v čase do 200ms, pokud není zpožděný, zpravidla reaguje řádově 10x rychleji, ale kusy, co dokážou vypínat pod 10ms mohou dělat problémy
- je třeba ověřit, jestli přes chránič neteče "v základním stavu" nějaký rozdílový proud, který by se blížil zmíněným 50% jeho jmenovitého vypínacího rozdílového proudu, pak by byl extrémně citlivý na každé další zvýšení proudu, špičku, pokles napětí,...

Za to dobu, co jsem tady četl příspěvky a psal odpovědi, bych to měl změřené... Nemáte v okolí někoho, kdo má na popsané měření potřebné vybavení?

karfik:
Zkusím někoho v okolí sehnat.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana