Jak odstranit jiskru při zapojování spotřebiče?
Jan Alin:
Také to mám pořešeno vypínačem, přesněji řečeno dvěma, jeden nezálohované napájení, druhý obvody za UPS, server bez vypínače.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Schwarz 21.11.2014, 14:04
když to nepotřebuji mít zapnuté, prostě cvaknu vypínačem...
Přesně tak to mám taky.
SedlakI:
Citace: Petr M 21.11.2014, 14:12
co radit někomu, u koho nevíme, jestli se v tom vůbec smí vrtat?
Moje chyba - ptám se jen z pozice spotřebitele. Resp. co radit lidem, kterým skládám, nebo servisuji PC/NB.
Řešení s vypínačem se sice nabízí, jenže v tomto provedení se prodlužky dělají až asi od >4 zásuvek a pak je problém kam s tím. Hodně lidí to řeší nonstop připojeným adaptérem s uklidněním "vždyť ono to nic nežere.."
Ideální by bylo single vypínací krabice, ale jako hotový výrobek.
PS: (doma si něco nakrásně mohu udělat, ale nemůžu to nikomu dát. Navíc i na tom vypínači dostanou kontakty co proto)
Jiří Schwarz:
Citace: SedlakI 21.11.2014, 14:44
...
Ideální by bylo single vypínací krabice, ale jako hotový výrobek.
...
Jsou některé země, např. Austrálie, kde je běžně nad zásuvkou vypínač a nechat zásuvku zapnutou, když se nevyužívá, je místními bráno jako prohřešek srovnatelný s tím, jako kdybych odešel z místnosti a nechal tam svítit lustr.
Přiznávám, že jsem tam nebyl, ale nezávisle na sobě mě to tvrdili 2 lidé.
Že bychom něco takového zavedli i v "evropě"? Pro některé zásuvky by to špatné nebylo.
A jen tak na doplnění - dovolil jsem si "upravit výrobek". Abych nemusel lézt pod stůl,kde mám kabely od PC, vyměnil jsem vidlici od prodlužky s vícenásobnou zásuvkou a dal jsem si tam vidlici s vypínačem.
SedlakI:
Citace: Jiří Schwarz 21.11.2014, 16:35
..je místními bráno jako prohřešek srovnatelný s tím, jako kdybych odešel z místnosti a nechal tam svítit lustr..
Výborná idea, taky si všechno po sobě vypínám a snažím se to marně naučit i rodinu. Před 20 lety můj děda udělal v kuchyni babičce taky zásuvky vypínání, aby se na něco nezapomnělo..
Něco takového budu chtít realizovat i do nové kuchyně (okruh, co se vypne při odchodu z domu)
Jinak řešení na původní otázku jsem objevil za cca 50Kč (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana