Jak pripojit svetlo s PIR cidlem misto puvodni zarovky?
Otakar Dosbaba:
Nepopsat v návodu, co značí ona svorka L´ , svědčí o prodejci
s kulturou vietnamské tržnice. To by si měli kravaťáci v "shop-Panlux" uvědomit a zasloužil by tvůrce návodu pravidelně budit ve tři v noci telefonickými dotazy.
Tohle svítidlo s nouzákem mít příliš společného nebude, to by přinejmenším v návodu bylo zmíněno, přesněji řečeno - vychvalováno.
Svorka L´nejspíše bude vývod z relé čidla k žárovce. Je tak možné připojit další svítidlo (obvykle asi shodného typu, ale již bez čidla), když je místnost větší. A nebo sem připojit za podmínky více žil přívodního kabelu, ještě výstup např. druhé klapky spínače pro trvalé zapnutí.
Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda 08.11.2014, 09:45
Osobně jsem pro novinky v elektrice....
Čidlo na WC už mám od doby, kdy jej začala prodávat ENIKA...
To je věc názoru a nastavení.
Já zpravidla na WC netančím.
A setkal jsem se jak na "benzínce", tak v X hvězdičkovém hotelu s tím, že správce je lakomec, má tam nastavený poměrně krátký čas a jsou okamžiky, kdy to není příjemné, když je najednou tma...
František Šohajda:
Citace: Jiří Schwarz 08.11.2014, 11:57
To je věc názoru a nastavení.
Já zpravidla na WC netančím.
A setkal jsem se jak na "benzínce", tak v X hvězdičkovém hotelu s tím, že správce je lakomec, má tam nastavený poměrně krátký čas a jsou okamžiky, kdy to není příjemné, když je najednou tma...
To je pravda! ;D ;D ;D
Ale když rozumně nastavíte čas,úsporka (od svého jména-spoří) tak nevidím problém a řada známých, co u mě byla také chtěla ode mne toto zařízení zejména na WC nainstalovat.. ;)
Alexandru:
Citace: Jiří Schwarz 08.11.2014, 08:54
Takže tady je "rozumné" pokud člověk není úplný laik, aby si to zapojil "na stole", opatrně vyzkoušel funkci obou regulátorů, především toho, kterým se nastavuje citlivost, resp. necitlivost na okolní osvětlení.
Pokud je regulátor až v krajní poloze, může čidlo "potřebovat větší tmu"...
Svetlo bylo zakoupeno v Bauhausu. Ohledne zkouseni, jde o to ze prave na tom stole jsem zkousel, aby jsem nejdriv zjistil co a jak. Po pripojeni L' a N zarovka sviti trvale. Po pripojeni L a N nic se nedeje, a to jsem zkousel nastavovat jak cas svitu tak i citlivost. Pro to jsem zalozil tohle vlakno.
Je mi jasne ze elektricke zarizeni je nebezpecne a je potreba na to mit znalosti, pro to jsem se chtel nechat poradit. A ted jestli dovolite jeden priklad:
Vyucil jsem se na skupinu ridicskeho opravneni C a CE. Take jsem si delal prukaz profesni spusobilosti. A ted nejzajimavejsi vec. Kdy by jsem chtel jet pro vlastni potrebu s autem skupiny C, ten profesak nepotrebuji, on je potreba jen v pripade zamestnani. Pro to si myslim ze urcite veci na elektrice v domacnosti si clovek schopny udelat sam. Prece nebudu volat elektrikare kdyz mne vypadne jistic nebo shori zarovka?! Vzyt je to elektricke zarizeni a pracovat na nem smi jen osoba znala!
Jan Franěk:
Tolik promrhaného času na něčem, co zvládne zapojit průměrný elektrikář za pár minut. Odpadají starosti s výběrem nejvhodnějšího řešení (zařízení) a namísto několika denní diskuse a neuspokojivých pokusů se svítidlem, jste mohl mít přečtenou zajímavou knihu, nebo se více věnovat dětem.
Ale i to je vaše právo volby. Mnozí si již dnes svého času váží mnohem více, než v minulosti, protože tuto jednoduchou rovnici, vydělej a dej vydělat, už pochopili, stejně jako to, že dnes je mnohem více ceněn „volný čas“, kterého máme všichni tak zoufale málo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana