Je možné takto zapojit elektrokotel?

<< < (9/10) > >>

Milan Hudec:
Citace: Ondřej Dragula  29.10.2014, 17:56

Přikládám schémata od fa. PROTHERM dle návodu. :)

Hm, a to N se na pozici 1 bere odkud?

Mirek Vašák:
Co se mi podařilo najít na stránce Protherm je konektor J3  zapojen jako kontakt. Tedy jak jsem psal relé v podružném rozvaděči ,  spínané HDO a přes kontakt propojený konektor J3 Neviděl jsem zapojen pouze jeden vodič. Nechci se v žádném případě přít s technikem Prothermu,  asi tedy ví jak to oficielně uvedené zapojení obejít.
Napadá mě že svorka N 1 je tedy v desce propojena s N kotle, tedy z přívodního kabelu.

David Hruda:
Zabývám se kotli jiných výrobců, kterým stačí pro provoz jen přivést N spínané HDO, takže nevylučuji, že to umí i Protherm, ačkoliv v instalačním manuálu je uvedeno něco jiného.

Co je zde ale stále nevyřešeno, je CY vodič se základní izolací přímo v omítce, na kterém bude v době VT fázové napětí.

Ondřej Dragula:
Ano je to tak, N na svorce N1 konektoru  J3 je propojena s N kotle. Je trochu škoda, že manuál dodávaný s kotlem, není totožný se servisním manuálem, který dostáváme my.  Několikrát jsem to již urgoval a to nejen u elektrokotlů.  :-[

Petr Moravec:
Pracovní vodič světle modré barvy uložený v omítce je prasárna  (zle).
Ale v tomto popisovaném případě se na vodiči potenciál fáze neobjevuje ani v době vysokého tarifu. Tím neschvaluji toto uložení, ale přeberte si to.  
Jen je třeba dodat že pokud bude kotel zapojený za chráničem, tak se propojí N za chráničem s N od HDO a to se všemi důsledky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana