V čem vás elektromobilita nikdy nepřesvědčí?

<< < (13/16) > >>

Roman Šafránek:
Mi by se líbil plug-in hybrid. Dojezd na baterie někde kolem 30-50km by stačil tak na 75% mých najetých km, pokud bych jel někam kousek dál tak bych pořád využíval výhod hybridu (rekuperace při brzdění...). Pokud bych jel někam daleko po dálnici (tam se moc nebrzdí a tudíž hybrid není moc efektivní),  určitě bych na tom nebyl se spotřebou hůře, než "čmouďáci". Jenomže v plug-in hybridech je výběr poměrně malý, ceny (i ojetin) jsou  docela vysoko a matematika mi říká, že by se mi to nikdy nevrátilo.

Jiří Mudra:
Denně dojíždím do práce 50km a to samé zpět. Má drahá polovička má poloviční dojezd. To je téměř ideální stav pro pořízení 2 eaut. A upřímně: vzhledem k cenám elektřiny a nafty, by se mi to opravdu velmi líbilo.
Přesto však budu dojíždět "čmoudem",  jelikož na eauto nedosáhnu, dokud někdo nevymyslí zázračnou baterii (velmi levnou, velmi spolehlivou s dostatečnou kapacitou i pro náročné zimní dojíždění).

Až jednou budou eauta dosažitelná pro běžného člověka, budeme se na to všichni koukat jinak. Dnes nezbývá, než fandit propagátorům, nechť se jejich vize splní a eauta začnou opravdu jezdit.

Miroslav Minařík:

Tady něco z historie ...

Milan Hudec:
Tak tu mám výsledky mé pidiankety mezi běžnou populací, dojezd 500km, doba nabijení 10min při polovičním počtu stanic oproti benzínkám, návratnost zvýšené ceny oproti porovnatelnému čmoudu 50 000 km, myslím že celkem rozumné požadavky.

Marian Hanzalík:
Elektromobil sa prezentuje akoby to bolo niečo nové, v skutočnosti je na scéne od počiatku automobilizmu. Dokonca v počiatkoch, kým sa hladal vhodný pohon, bol viac rozsireny ako vozidla so spalovacimi motormi. Nejde teda o pokrok, ale o starú slepú cestu.
Problém nie je ani dojazd, výmena baterii a pod.,  ale samotná podstata pohonu.
Ropa je zdroj energie, elektrina je len medium na prenos energie, ktorú musíme získat z iného zdroja.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana