V čem vás elektromobilita nikdy nepřesvědčí?

<< < (7/16) > >>

Jiří_Hrubý:
V současnosti je to spíš záležitost nadšenců, co neví kam s penězi a firem, které se chtějí tvářit eko.
I když se mi líbí všechny výhody elektromotoru, dokud bude užitná hodnota elektrovozítka nízká a cena pořizovací kvůli akumulátorům převyšovat konvenční auto včetně PHM ns celý jeho život, sotva o něj projeví faktický zájem jiné, než shora zmiňované skupiny.
Už jsem to kdysi psal, měl jsem možnost jezdit s pick-upem favorit na baterky i s elektrickou Betou, nebylo by to špatné na dojíždění do práce, kde si to člověk dobije, ale už tenkrát to bylo dražší vozítko jak oktávka v dehtu, s nižší užitnou hodnotou...

Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský  13.10.2014, 07:42

Chtěl jsem také něco napsat, ale po přečtení příspěvku kolegy Alina vlastně ani nemám co bych dál napsal. Vystihl vše, co mám na srdci ohledně elektromobilit y.
Elektromobilit a mě nepřesvědčila ještě v ničem.
Zatím všude vidím jen diskuse s výrobci a prodejci. Zajímali by mě názory dlouhodobých uživatelů.

Pavle, když nevěříš mě, tak jim uvěříš?
Psal jsem, že s elektromobilit ou vlastně nemám nic společného (kromě několika rekordů) ale jsem obklopen dlouhodobými uživateli již několik roků. Podle toho co zde čtu, tak jsem lhář já i oni. Nebo někdo jiný je úplný mimoň.

Vezmu tedy kameru a položím jim otázky co si myslí o lidech s předešlími tvrzeními. Někdy mi to zde připadá jako hádka zda by nebylo lepší zrušit měkké a tvrdé iy a zachovat pouze jediné.
 (fool)

ACEOF ACES:
Obecně problém spatřuji v palivech a ve zdrojích, které se v současnosti používají.
Např. fosilní paliva při současné spotřebě v dohledné době na Zemi dojdou nebo jich bude tak málo, že jejich cena bude vysoká.

Tomáš Žabka:
Citace: Lukáš Rotrekl  13.10.2014, 07:50

Někde ho tady psal kolega Žabka, ale bylo to jen k elektroskůtru.

Pak by bylo možná zajímavé se zeptat na Pryglu (Brněnské přehradě),  i když to není úplně typický příklad...  ;)

Citace: Pavel Horský  13.10.2014, 07:42

Chtěl jsem také něco napsat, ale po přečtení příspěvku kolegy Alina vlastně ani nemám co bych dál napsal. Vystihl vše, co mám na srdci ohledně elektromobilit y.
Elektromobilit a mě nepřesvědčila ještě v ničem.
Zatím všude vidím jen diskuse s výrobci a prodejci. Zajímali by mě názory dlouhodobých uživatelů.

Jsem dlouholetý uživatel elektro skútru, pokud máte konkrétní dotazy mohu napsat konkrétní odpovědi. Jinak můj příspěvek na elektrika je zde http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,30792.msg237257.html#msg237257

Další informace z mých zkušeností a zkušeností dalších uživatelů najdete na www.hybrid.cz diskuzní fórum, nejvíc uživatelů má A600 a nebo A300. Tam najdete reálné zkušenosti s oblasti elektro skútrů. Bohužel co se týče aut, tak s těmi nikdo z nás zatím zkušenosti nemá, naše stroje jsou číňani a tomu odpovídá i kvalita, ale po vyladění spojů, doplnění chladičů atd. stejně zbudou problémy se kterýma se musí potýkat každý elektromotorys ta.

Juraj Rojko:
Já myslím, že otázky na toto téma jsou tady opakovaně špatně pokládány. Je jasné, že momentálně ještě doba elektromobilů nenastala, ačkoli někteří nadšenci si myslí opak. Buďme jim vděčni za prošlapávání slepých uliček a i těch neslepých. Osobně si myslím, že dokud nedojde k výraznému pokroku ve skladování el. energie, tak globální přechod od uhlovodíků k elektronům je nereálný. Pokud chce pan Minařík optimističtějš í odpovědi, tak by měly směřovat více do budoucnosti. Něco ve smyslu: Doufáte, že doba elektromobilů přijde co nejdříve? Těšíte se na svůj první elektromobil? Jaké parametry očekáváte od pro vás použitelného eauta? (Omlouvám se za více otázek v jednom příspěvku.  ;) ) Pak možná i pan Hudec napíše alespoň trochu kladnou odpověď. Já osobně mám v garáži kabel 5x6 ukončený na zdi v krabici a v rozvaděči na svorkách je u něj napsáno e-mobil. Tak uvidíme, třeba se ještě dožiju toho, že jednou zapojím oba konce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana