V čem vás elektromobilita nikdy nepřesvědčí?

<< < (6/16) > >>

Milan Hudec:
Citace: Miroslav Minařík  12.10.2014, 20:38

Myslím, že jsi zaspal dobu. Zvuk elektromobilu je vyřešen cca dva roky. Tedy žádná novinka. Jen ti něco uniklo.

Gramofony, dálnopisy a faxy také prošly skvělým vylepšením ...

Nicméně jejich nástupce mobil nabídl něco navíc, do té doby nevídaného, eauto pokud nebude létat bude pořád (v příštích desetiletích) automobilem drahým v relaci s jeho užitnou hodnotou.

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  13.10.2014, 06:32

Nicméně jejich nástupce mobil nabídl něco navíc, do té doby nevídaného, eauto pokud nebude létat bude pořád (v příštích desetiletích) automobilem drahým v relaci s jeho užitnou hodnotou.

Ano. Ale i prvni mobily vychazely neskutečně draho, stejně jako vlastní volání v té době. Osobně v tom vidím velkou podobnost.   ;)

Miroslav Minařík:
Citace: Martin Novák  12.10.2014, 23:54

V prvni rade je potreba pochopit, ze zatim co benzin je zdrojem energie, je akumulator eauta jenom zasobarnou energie, kterou bylo zapotrebi vyrobit nekde jinde. S tim souvisi cela rada problemu. Dokud budete mit to eauto jenom vy, muzete se tesit z levneho provozu (duplem kdyz to nabijite na nabijecce u zamestnavatele). Ale pokud by vsichni vasi sousedi meli stejne eauto a chteli pres noc nabijet doma, rekl bych ze by nastal docela hodne vazny pruser. 

Myslím, že se rozumí oč jde. Síť nabíječek roste a to nejen pouze stanicemi ale samozřejmě i rezervovaným příkonem. Obavu z takového blackoutu nemám, protože má jednak každý soused svůj omezující jistič a hlavně nemá na to euto. Až bude mít všeho dostatek, bude zase situace jiná.

Apropo to, že se nabije energii u svého zaměstnavatele za 50 Kč je otázkou jakéhosi bonusu. Zda stravenky nebo dobití je asi jedno.

Pavel Horský:
Citace: Jan Alin  12.10.2014, 19:35

Otázka zní, v čem mě nikdy nepřesvědčí. Odpověděl bych asi, že mě nepřesvědčí o ekologičnosti a ekonomické návratnosti v dnešní podobě.
Jsem momentálně odpůrcem toho, co se okolo této oblasti děje, je to částečně až fanatismus, neznamená to ale, že se mě elektromobilit a jako taková nezamlouvá. Jsem přesvědčen, že až se vyřeší problém bezpečného a dostatečného zdroje, dojde k velkému rozšíření elektromobilů a různých jiných vozítek. Prostě, technologie se mě líbí, její propagace a mediální kampaň nelíbí.  :)

Chtěl jsem také něco napsat, ale po přečtení příspěvku kolegy Alina vlastně ani nemám co bych dál napsal. Vystihl vše, co mám na srdci ohledně elektromobilit y.
Elektromobilit a mě nepřesvědčila ještě v ničem.
Zatím všude vidím jen diskuse s výrobci a prodejci. Zajímali by mě názory dlouhodobých uživatelů.

Lukáš Rotrekl:
Někde ho tady psal kolega Žabka, ale bylo to jen k elektroskůtru.

Pak by bylo možná zajímavé se zeptat na Pryglu (Brněnské přehradě),  i když to není úplně typický příklad...  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana