V čem vás elektromobilita nikdy nepřesvědčí?

<< < (5/16) > >>

Milan Hudec:
Ano, rozvoz pošty, obědů a pod. proč ne, pokud to pro provozovatele bude zajímavé, což ale asi prozatím není.

Jan Alin:
Otázka zní, v čem mě nikdy nepřesvědčí. Odpověděl bych asi, že mě nepřesvědčí o ekologičnosti a ekonomické návratnosti v dnešní podobě.
Jsem momentálně odpůrcem toho, co se okolo této oblasti děje, je to částečně až fanatismus, neznamená to ale, že se mě elektromobilit a jako taková nezamlouvá. Jsem přesvědčen, že až se vyřeší problém bezpečného a dostatečného zdroje, dojde k velkému rozšíření elektromobilů a různých jiných vozítek. Prostě, technologie se mě líbí, její propagace a mediální kampaň nelíbí.  :)

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  11.10.2014, 21:29

Tak z jiného soudku, v Rakousku jsem byl dvakrát eautem málem přejet, jelikož måm na silnici zažité reflexy (auto vrčí, pozor),  pro zvěř to bude obdobné, sice nebude trpět hlukem, ale o to více bude nehod, tuším řešení v reprácích simulujících hluk, nicméně ty něco vezmou a dojezd se sníží.

Myslím, že jsi zaspal dobu. Zvuk elektromobilu je vyřešen cca dva roky. Tedy žádná novinka. Jen ti něco uniklo.

Citace: Milan Hudec  11.10.2014, 21:29

Navíc spalovací motory procházejí natolik rychlým vylepšováním, že limuzína ředitele bere to co rodinévozítko před pár lety, jaký je tedy nyní a ptal jsem se stejně před lety důvod pořízení eauta?.

Gramofony, dálnopisy a faxy také prošly skvělým vylepšením ...

Citace: Lukáš Rotrekl  11.10.2014, 21:52

Nějaké vidím: zpoplatněné vjezdy do velkých měst, kdy euta neplatí (někdy ale i CNG). Rozvoz něčeho v rámci města, kdy mám na "nádrž" možnost objet celou denní dávku s bohatou rezervou, mám možnost, kam postavit auto na nabíjení, ideální by bylo automatické najetí a připojení na nabíječku...

Asi tak. Existují lidé, kterým jejich "čmoud" doma reziví, protože jezdí jen elektromobilem . A několik je z Brna.

Citace: Jan Alin  12.10.2014, 19:35

Prostě, technologie se mě líbí, její propagace a mediální kampaň nelíbí.  :)

Sám tomu fandím. Na Teslu, která by měl mnou požadovaný dojezd nemám (přiznám to),  ale u další výměny auta už bude situace zase zcela jiná. A kampaně? Toho si nevšímám. Elektromobilit a se nás téměř nedotýká, je to mašinérie většinou energetik.

Martin Novák:
V prvni rade je potreba pochopit, ze zatim co benzin je zdrojem energie, je akumulator eauta jenom zasobarnou energie, kterou bylo zapotrebi vyrobit nekde jinde. S tim souvisi cela rada problemu. Dokud budete mit to eauto jenom vy, muzete se tesit z levneho provozu (duplem kdyz to nabijite na nabijecce u zamestnavatele). Ale pokud by vsichni vasi sousedi meli stejne eauto a chteli pres noc nabijet doma, rekl bych ze by nastal docela hodne vazny pruser. 

Jan Franěk:
Nikdy neříkej nikdy  (norm)  (drinks)

Přijde doba, kdy budou FVE na každém přístřešku, o střechách nemluvě. Tedy bude i zdroj čisté energie. Předpokládám,  že budou i kvalitnější způsoby akumulace této energie, včetně příznivější nákupní ceny.  Ta doba nemusí být tak vzdálena.  Zatim je elektromobilit a v začátcích.  Dejme ji šanci. Možná bude akumulátorovna běžnou součástí paneláků,  jako kdysi prádelny,  sušárny a kočárkárny. Kdo z nás ví co bude za pár let. Vývoj nezastavíme.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana